請問私貸月平息0.28,年利率6.7%算高息嗎?

sabun
|
如上
canies
|
借幾錢?你知唔知自己評級係乜嘢?
wonderful506
|
canies 發表於 18-7-26 19:15
借幾錢?你知唔知自己評級係乜嘢?

X2
Alex123
|
sabun 發表於 18-7-26 19:14
如上

視乎你的個人資產及收入評級。
肯定唔算低息貸款,但如果你無抵押,又無好的資產及收入背景,這個息口也是差不多。

馬霸
|

sabun
|
不是我,我家姐收到豐promote信,問我抵唔抵,但我唔識呢啲所以問吓,我家姐應等錢冼之人,可能純碎問吓咋啩,佢tu應冇問題。
我都唔知如何是高息。
sabun
|
Alex123 發表於 18-7-26 19:25
視乎你的個人資產及收入評級。
肯定唔算低息貸款,但如果你無抵押,又無好的資產及收入背景,這個息口也是 ...

原來咁高息,thankyou,我家姐是冇樓的,怪得了。
Taitaimui
|
好貴喎
匯豐借50萬分2年還,利息先2萬
wonderful506
|
Taitaimui 發表於 18-7-26 19:32
好貴喎
匯豐借50萬分2年還,利息先2萬

係hsbc借到50萬,個底都應該唔錯
sabun
|
sabun 發表於 18-7-26 19:30
原來咁高息,thankyou,我家姐是冇樓的,怪得了。

原來豐話借七十萬比我家姐 。
Poyau
|
sabun 發表於 18-7-26 20:20
原來豐話借七十萬比我家姐 。

獅子啲息海鮮價 唔等用可以等吓
私貸有機會低到稅貸咁0.1x%
sabun
|
Poyau 發表於 18-7-27 11:13
獅子啲息海鮮價 唔等用可以等吓
私貸有機會低到稅貸咁0.1x%

喺,我家姐都喺咁諗,佢話税貸會仲底
eziznw
|
如上

比你參考。朋友獅子銀行借60萬分期24個月,2.15%p.a
ainnai
|
eziznw 發表於 18-7-27 11:49
比你參考。朋友獅子銀行借60萬分期24個月,2.15%p.a

same rate
sabun
|
eziznw 發表於 18-7-27 11:49

即0.幾%呢?
你朋友一定background好好!
eziznw
|
sabun 發表於 18-7-27 12:22
即0.幾%呢?

唔知道0.幾%
只知道佢今年年頭借,問過我OK唔OK。
Poyau
|
sabun 發表於 18-7-27 12:22
即0.幾%呢?

年息2.15% 24個月 -> 平息0.093%
Poyau
|
eziznw 發表於 18-7-27 15:38
唔知道0.幾%
只知道佢今年年頭借,問過我OK唔OK。

20150618bb
|
如上
更係高喇..........而家定期一年得2.5%