請教新手買cle de peau, 有咩推介必買?

Katymao
|

下月去日本,請教新手買cle de peau, 有咩推介必買?

ming0314
|
Katymao 發表於 18-7-26 23:09
下月去日本,請教新手買cle de peau, 有咩推介必買?

Soften cleansing foam
Le serum
Hydralotion
Day emulsion
以上係keep 住會回購,用咗呢個牌子將近九個月
Night cream要睇你皮膚,如果你係乾肌未必夠用

sabun
|
粉底是否超正?混合性,Tzone油
babybabywanted
|
sabun 發表於 18-7-27 07:12
粉底是否超正?混合性,Tzone油
The foundation 好有光澤,唔乾,我覺得幾好~

我皮膚偏乾,但避免出油,或者想個妝襟D,我會用有少少控油的碎粉再印一印T字位,如果去開日本,去買埋elegance碎粉餅,控油得黎又幼細,補完妝都好靚~
sushiroll
|
I use their softening cleanser, serum, the brightening toner, day and night cream.

nattle
|
Softening cleanser, balancing lotion, brightening serum, day/ night cream. Depends on your skin condition but the basic stuff is good enough for me (I’m in early 30s)
sabun
|
babybabywanted 發表於 18-7-27 15:08
The foundation 好有光澤,唔乾,我覺得幾好~

我皮膚偏乾,但避免出油,或者想個妝襟D,我會用有少少控 ...

咁多隻粉底,那隻妝效靓?
|
sabun 發表於 18-7-28 07:34
咁多隻粉底,那隻妝效靓?

粉底我只用過The foundation,因為皮膚乾,我專揀有護膚成份的粉底用... Twany Century, la prairie 呢d... 所以一出 The foundation,我就買左...
Katymao
|
babybabywanted 發表於 18-7-28 10:35
粉底我只用過The foundation,因為皮膚乾,我專揀有護膚成份的粉底用... Twany Century, la prairie 呢d.. ...

請問你用幾多號色?
|
Katymao 發表於 18-7-28 11:38
請問你用幾多號色?

The foundation? O10 呀~
marcoli8
|
ming0314 發表於 18-7-27 07:07
Soften cleansing foam
Le serum
Hydralotion

Le serum係咪洗面後用, 之後先搽balancing lotion?
Thx

lovely_pooh
|
yes
sherin97
|
大約香港幾折呀?
motllams
|
babybabywanted 發表於 18-7-28 18:58
The foundation? O10 呀~

請問你用個份量係大約約多,我見佢建議既一粒珍珠份量好似好小禁,我成日都會塗多左
|
motllams 發表於 18-11-19 07:52
請問你用個份量係大約約多,我見佢建議既一粒珍珠份量好似好小禁,我成日都會塗多左
...

好少架咋!而家盒粉底,用左差不多年半,我估成盒可以用大概兩年~