孕吐嚴重飲唔到糖水點算好?

net_1203
|
我今日飲完糖水,等o左一個鐘就嘔晒出黎
因為抽唔到第二次血,醫院叫我約期返去再抽
我本身有嚴重孕吐,到而家25w都仲嘔緊
平時食飯都好常嘔,更莫講話係飲糖水呢個高難度任務...
我預計自己再飲幾多次都完成唔到個test
請問有無人有類似情況到最後無完成飲糖水test?
如果我真係飲唔到有無其他辦法check糖尿呢?
Joan_Lee
|
net_1203 發表於 18-7-26 23:12
我本身有嚴重孕吐,到而家 ...

你嘔食唔食得落嘢?我都成日嘔,驚bb營養不良(emoji)
aprilpolly
|

有無試過用飲管慢慢飲?好過就咁直接飲
同埋飲完等抽血期間搵啲嘢睇下,轉移視線可能會好啲

小小郭夫人
|

我陀果陣都係勁嘔,我飲完糖水就睇youtube分散注意力,一想嘔就向上望,深呼吸,最後都冇嘔,一抽完血就衝去厠所嘔曬出嚟
我要做媽媽
|
咁你當時有冇問下姑娘如果下次都係咁既話點算
net_1203
|
我已經係慢慢飲
飲完勁暈已經坐o係度行唔到
忍住唔嘔又已經忍到標晒汗勁辛苦
重點係我本身易嘔呢樣野改變唔到
net_1203
|
Joan_Lee 發表於 18-7-27 00:02
你嘔食唔食得落嘢?我都成日嘔,驚bb營養不良(emoji)

食得好少lor...之前食得好d一個星期嘔一次
而家阿b大左,應該因為撐到個胃又變返2日嘔一次
我個肚一d都唔似已經有6個月
不過醫生一直話arm size我就算啦
mitchan
|
孕吐遇著飲糖水真係好惡頂
我上星期去飲,雖然孕吐已經消失,但飲完中途都覺辛苦,要出去行下企下分散注意力,又要係咁拍心口UR返D氣出黎
twtw2017
|

我第一次飲糖水都係孕吐比較嚴重果排去,慢慢飲,飲完我搵個地方坐底,訓左大半個鐘,跟住醒左訓唔返,喺醫院度周圍行,睇下野咁分散注意力. 中間有幾分鐘差啲忍唔到嘔... 眼水都漂埋出黎,好彩最後冇嘔到...

GCHK
|
下次去嘅時候,慢慢飲,然後搵D嘢分散注意力
haha748494
|
你下次最好慢慢一啖啖飲,希望唔會嘔出黎。
siuting91
|

飲完本身都坐低 跟住發覺不對路 同老公講 我要行下 行邊都得 我係醫院走廊行
行左3個字 落左格 覺得無咁想反上來 就坐番低等夠鐘

bbbchoco
|
有無加檸檬汁?我第二次加左,忍到兩個鐘先嘔
hamsterma
|

會唔會你嘅注意都係飲糖水?
Meilin01
|
我當時冇嘔。但我個時聽歌訓覺睇下劇咁。
分散注意力。唔好下下都諗要嘔咁