想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

努力左三年,依然未有動靜,決定約醫生做iui。聽日係Day 2 會先抽血同簽同意書!有冇人都係今個月做iui 架?或者有冇過來人可以分享下?

大宅

npwawa 發表於 18-7-26 23:45
努力左三年,依然未有動靜,決定約醫生做iui。聽日係Day 2 會先抽血同簽同意書!有冇人都係今個月做iui 架 ...

失望!本諗住今日開始IuI 療程,檢查既時候照到子宮有個水囊,醫生唔建議做,因為話水囊會影響卵子數量,所以如果開始療程,只會係浪費一次機會!

複式洋房

回覆樓主

第一胎iui 一次成功(何醫生(emoji)(emoji))依家想生第二個,剛剛做了第一次iui,(今次搵另一個醫生因何醫生唔接我case), 失敗了。明天Day2再努力過。

男爵府

回覆樓主

做過3次失敗左,前年自然懷孕,個女而家歳半,年尾做家姐

大宅

努力左三年,依然未有動靜,決定約醫生做iui。聽日係Day 2 會先抽血同簽同意書!有冇人都係今個月做iui 架 ...

7月頭第一次做iui,
18日後M到失敗左。

昨天day 3 開始食藥,
然後打針,
希望黎緊呢個cycle 再試第二次iui.

大宅

Como 發表於 18-7-27 18:20
第一胎iui 一次成功(何醫生(emoji)(emoji))依家想生第二個,剛剛做了第一次iui,(今次搵另一個醫生因何 ...

點解唔接你既?

大宅

she811 發表於 18-7-27 23:23
做過3次失敗左,前年自然懷孕,個女而家歳半,年尾做家姐

想問你之前試左幾耐未成功,先決定做IUI ?

大宅

aooiwong 發表於 18-7-27 23:44
7月頭第一次做iui,
18日後M到失敗左。

請問你搵邊位醫生呀?

男爵府

npwawa 發表於 18-7-28 08:25
想問你之前試左幾耐未成功,先決定做IUI ?

13年有左3個月小産左,然後3年都唔得,跟住iui都唔得。後來睇左一次中醫飲左一個月藥,4個月無動静,忍不住凖備ivf,做晒檢查後BB就來了

值得一提的是其間C6戒左煙。

大宅

she811 發表於 18-7-28 09:38
13年有左3個月小産左,然後3年都唔得,跟住iui都唔得。後來睇左一次中醫飲左一個月藥,4個月無動静,忍不 ...

我上年12月都係小產左!試到依架都未成功,所以決定iui

民房

aooiwong 發表於 18-7-27 23:44
7月頭第一次做iui,
18日後M到失敗左。

我7月16 iui , 26號有血, 照計31先m, 8月1日驗孕~ 血的份量唔多, 有血塊是鮮紅色, 打去診所問醫生只話內膜唔穩定~ 叫我等8月1日驗孕~ 我現在食黃體銅藥, 唔知係咪黃體銅令m黎得咁小? 其實我係咪黎左m失敗了? 出血已第3天了~好擔心 : (

大宅

npwawa 發表於 18-7-27 18:06
失望!本諗住今日開始IuI 療程,檢查既時候照到子宮有個水囊,醫生唔建議做,因為話水囊會影響卵子數量, ...

請問你睇邊個醫生?水囊原來會影響卵子數量!我都有水囊,但我個醫生話影響唔到所以冇理佢呀⋯

大宅

Pigyanjenny 發表於 18-7-28 12:28
我7月16 iui , 26號有血, 照計31先m, 8月1日驗孕~ 血的份量唔多, 有血塊是鮮紅色, 打去診所問醫生只話 ...

有冇試過驗孕?再唔係可以抽血驗,最真實!

大宅

火火炎炎 發表於 18-7-28 12:58
請問你睇邊個醫生?水囊原來會影響卵子數量!我都有水囊,但我個醫生話影響唔到所以冇理佢呀⋯
...

我係中環睇江穎珊!佢話水囊會左住排卵,所以有機會影響左卵子既數量!但水囊會慢慢消退既,如果擔心退唔到,可以考慮食避孕丸!

大宅

npwawa 發表於 18-7-28 13:58
我係中環睇江穎珊!佢話水囊會左住排卵,所以有機會影響左卵子既數量!但水囊會慢慢消退既,如果擔心退唔 ...

咁你打算點處理個水囊呀?位置在那?

複式洋房

npwawa 發表於 18-7-28 08:24
點解唔接你既?

我無搵佢生

大宅

火火炎炎 發表於 18-7-28 16:56
咁你打算點處理個水囊呀?位置在那?

係右邊,醫生會自然排清,如果急既可以考慮食避孕丸!加快速度

大宅

npwawa 發表於 18-7-29 00:05
係右邊,醫生會自然排清,如果急既可以考慮食避孕丸!加快速度

明白! 希望你快啲清咗,然後自然bingo!

大宅

上星期六再次覆診,本身醫生提意我追蹤排卵期,但發覺今次既排卵係左邊(環境最差既一邊,因為有朱古力瘤加埋上個月排唔清既水囊)所以醫生唔建議我打破卵針,覺得係浪費金錢!雖然,佢表達得好好,但我感覺到意思係我今個月都係冇機會架啦!踏出房間,面對住老公,我好想喊,感覺好難受!點解前路甘困難(emoji)(emoji)‍♀️

別墅

npwawa 發表於 18-8-7 18:38
上星期六再次覆診,本身醫生提意我追蹤排卵期,但發覺今次既排卵係左邊(環境最差既一邊,因為有朱古力瘤 ...

樓主加油喔!
我試左兩年多,同時做iui兩次都失敗左... 黎緊打算做ivf..
期間無論係自然還是iui,一黎period都好灰心,失望... 無錯,前路困難... 都想放棄..
自己都冇咩信心做ivf....

首頁

尾頁

跳至