想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

npwawa 發表於 18-7-28 13:55
有冇試過驗孕?再唔係可以抽血驗,最真實!

最後31號真係黎左m ~ 第一次iui失敗了~ 醫生叫我休息一個月~ 9月再做第2次iui~ 一齊加油: ) 祝大家都快D有BB!

大宅

Pigyanjenny 發表於 18-8-8 01:05
最後31號真係黎左m ~ 第一次iui失敗了~ 醫生叫我休息一個月~ 9月再做第2次iui~ 一齊加油: ) 祝大家都快D ...

但之前出血係咩原因呀?可以連續做嗎?祝福你一定成功

大宅

Pigyanjenny 發表於 18-8-8 01:05
最後31號真係黎左m ~ 第一次iui失敗了~ 醫生叫我休息一個月~ 9月再做第2次iui~ 一齊加油: ) 祝大家都快D ...

我7月頭第一次iui但失敗左。

明天做第二次喇。。

希望大家都成功啦!!!

大宅

aooiwong 發表於 18-8-8 23:04
我7月頭第一次iui但失敗左。

明天做第二次喇。。

今次實會成功既!祝福你!等你好消息

別墅

npwawa 發表於 18-7-26 23:45
努力左三年,依然未有動靜,決定約醫生做iui。聽日係Day 2 會先抽血同簽同意書!有冇人都係今個月做iui 架 ...

樓主你好,我努力咗2年幾,今年做咗2次IUI都未中,
雙方做晒檢查,係c6精子型態唔合格,
食唔少補充品但暫時都係咁上下;
個個月都失望到慣晒,但都會繼續嘗試!
咁你依家要先處理水囊呢,大家一齊加油!

民房

Paraflyingfish 發表於 18-8-9 15:34
樓主你好,我努力咗2年幾,今年做咗2次IUI都未中,
雙方做晒檢查,係c6精子型態唔合格,
食唔少補充品但暫 ...

聽人講飲『黑枸杞』每天兩公婆飲十粒~ 有助卵子和精子變好!可以得閒飲下~ 加油: )

別墅

Pigyanjenny 發表於 18-8-10 11:52
聽人講飲『黑枸杞』每天兩公婆飲十粒~ 有助卵子和精子變好!可以得閒飲下~ 加油: )
...

我同c6有一齊飲呀,泡完水食埋渣,飲咗3個月,然後做第2次IUI,
精子形態仲差咗⋯⋯🙈

大宅

npwawa 發表於 18-8-7 18:38
上星期六再次覆診,本身醫生提意我追蹤排卵期,但發覺今次既排卵係左邊(環境最差既一邊,因為有朱古力瘤 ...

加油啊!我都試過因為有水囊所以未能放胎,要多等1個月 (ivf),又試過中途因為打針有瘜肉要做手術(both iui 及 ivf 都試過!) 等等。iui,ivf的路就係咁,中間可能會因為呢d問題令療程中斷。但唔好灰心啊!當偷多d時間,保養好d子宮環境。畢竟子宮未ready的話, 繼續療程都好難適合bb住。醫生係要確保你個環境好先做下一步!

江醫生好有經驗的,全靠佢跟我到抽卵(ivf),我而家13周了 聽佢意見,比d信心,祝你好孕! 加油啊!

大宅

Lovehopefaith 發表於 18-8-11 00:49

加油啊!我都試過因為有水囊所以未能放胎,要多等1個 ...

你都係搵江醫生架?你係佢之前係醫院時睇佢嗎?

大宅

npwawa 發表於 18-8-11 02:01
你都係搵江醫生架?你係佢之前係醫院時睇佢嗎?

係啊!我喺醫院睇佢,後來佢轉去私家。但因為抽卵前的診斷及落藥及抽卵過程,係成個ivf最核心的部份,係江醫生幫我的,結果我抽到16粒卵,最後都有4個day5肧胎。醫院其他醫生都係佢train的,所以佢係好專業好有經驗架!

大宅

Como 發表於 18-7-27 18:20
第一胎iui 一次成功(何醫生(emoji)(emoji))依家想生第二個,剛剛做了第一次iui,(今次搵另一個醫生因何 ...

請問邊位何醫生呀?點解佢唔會接你個case嘅,同埋療程一次幾錢㗎?

大宅

npwawa 發表於 18-7-28 13:58
我係中環睇江穎珊!佢話水囊會左住排卵,所以有機會影響左卵子既數量!但水囊會慢慢消退既,如果擔心退唔 ...

我本身都有水囊,對做iui 無影響bor 。其實只要有一粒健康卵子就足已成孕,有無問醫生點影響卵子數量呢?水囊唔一定會退架,我個水囊正正係唔會退,食完避孕丸會退果d係生理期水囊。可能大家生既位置唔同?我水囊生係卵巢⋯⋯我BB出生了,你再問清楚醫生,因為我睇左好幾個醫生都話水囊唔影響生孕,好多女仕都有。祝福你

大宅

Pigyanjenny 發表於 18-8-10 11:52
...

我正正係飲完黑枸杞就中左

民房

常綠葉 發表於 18-8-12 14:57
我正正係飲完黑枸杞就中左

恭喜您呀!(emoji)請問點飲法? 兩公婆都要飲嗎?

大宅

Pigyanjenny 發表於 18-8-13 08:25
恭喜您呀!(emoji)請問點飲法? 兩公婆都要飲嗎?

我同老公一齊飲,每日用十粒泡水飲。詳細你去我舊post睇下。我老公重有飲蛋白粉

大宅

努力左三年,依然未有動靜,決定約醫生做iui。聽日係Day 2 會先抽血同簽同意書!有冇人都係今個月做iui 架 ...

2018.09.06既夜晚,明顯既深粗!
聽日12:00做植入,集氣!

大宅

npwawa 發表於 18-9-8 00:12

2018.09.06既夜晚,明顯既深粗!

你就好啦,用紅D有反應。
我用紅D從來都無見過紅線,
一直都係白雪雪,零反應。
但用CB會有笑哈哈,
都唔知邊度出錯。

我呢兩晚會打抑制排卵針,
過幾日就做第三次iui,
希望呢一次得啦⋯⋯

連續三個cycle,
做三次iui,
真係身心俱疲

今次都唔得就疊埋心水等年尾瑪麗ivf

大宅

aooiwong 發表於 18-9-8 14:42

你就好啦,用紅D有反應。

你好堅強,可以連續做三次,
我今次第一次,已經覺得打針打到怕!
祝我地一齊過版,加油!

大宅

想問你地有無試過自然iui r
因為我睇藍醫生 叫我試自然iui ~
話我之前食左排卵藥 內膜簿左
唔建議再食

但自然iui成功率好似好低

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

加油

首頁

尾頁

跳至