親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

8月會一家返墨爾本,請問墨爾本係未小公園(滑梯同千秋嗰啲),除左去沙灘同動物園仲有咩影點啱歲半小朋友?

別墅

回覆樓主

可以去睇企鵝吖

伯爵府

回覆樓主

去children farm,city好近有個,我仔三歲去到六歲都仲鍾意去。我細細仔歲幾都鍾意,佢會追住啲動物摸。

男爵府

ilovemytwins 發表於 18-8-19 22:28
去children farm,city好近有個,我仔三歲去到六歲都仲鍾意去。我細細仔歲幾都鍾意,佢會追住啲動物摸。
...

ok wor

男爵府

winnie1118 發表於 18-7-28 07:35
可以去睇企鵝吖

請問係吾係在PHILLIP ISLAND睇? 自駕去到現場買票可以嗎? 我見只係1.5 HRS FROM MELBOURNE.

大宅

coney 發表於 18-8-20 21:58
請問係吾係在PHILLIP ISLAND睇? 自駕去到現場買票可以嗎? 我見只係1.5 HRS FROM MELBOURNE.

...

如果是underground 就要預早買因座位有限,普通的就不清楚。不過上網買應該比較平。

男爵府

Phoebewhy 發表於 18-8-22 14:09
如果是underground 就要預早買因座位有限,普通的就不清楚。不過上網買應該比較平。
...

Quoted:-
Penguins arrive at sunset every evening

We suggest you arrive at least one hour before penguin arrival time to explore the visitor centre displays or grab a quick bite at the café. Access doors to the viewing areas will open approximately 1 hour prior to estimated penguin arrival time.

- General Viewing ticket holders should plan to arrive at least 1 hour before penguin arrival time.

- Penguins Plus ticket holders should plan to arrive at least 1 hour before penguin arrival time.

- Underground ticket holders should plan to arrive 30 minutes before penguin arrival time.

- Ranger-guided tours each have a specific departure time, so please check your tickets.

請問係吾係UNDERGROUND先可以睇得清楚DD?

THANK YOU!

大宅

coney 發表於 18-8-22 15:19
Quoted:-
Penguins arrive at sunset every evening

我選underground 初初是因爲怕凍要吹風,underground 係睇得好清楚,值得。裡面有部電視用夜視功能睇到企鵝上岸。

男爵府

多謝你的相. 請問在UNDERGROUND可以映相/MOVIE嗎? 請問幾點完結? 你有在島上住嗎? 如果無, 咁幾點回到市區呀?

THANKS!

大宅

coney 發表於 18-8-22 19:21
多謝你的相. 請問在UNDERGROUND可以映相/MOVIE嗎? 請問幾點完結? 你有在島上住嗎? 如果無, 咁幾點回到市 ...

當晚企鵝大概六點半開始上岸,我地就睇到近七點先走。(幾點開始要視乎當日幾點日落的)因為我地唔識揸車所以是join day tour,9點返到市區。如果你自駕當然是住一晚先走啦,揸返出市區都要個幾鐘。
(抱歉!不知未影相)

子爵府

我上次去睇, 坐UNDERGROUND 係一律唔比映相GA....(不論開唔開閃光)
我導遊都係咁講.....

男爵府

其實唔可以影相

男爵府

回覆樓主

我小朋友太細,無 join tour 去睇企鵝,St. klidA 都有得睇

男爵府

如果你地STAY NIGHT在PHILIP ISLAND, 會住邊間酒店/APARTMENT?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女皇駕到 發表於 18-8-24 16:42
其實唔可以影相

係呀,一過白線定黃線,忘記了,就唔可以影相,不論閃光燈與否,我見大部分人都守規矩的,undergrond ranger見到有人影相都會叫佢唔好的

男爵府

coney 發表於 18-8-24 17:11
如果你地STAY NIGHT在PHILIP ISLAND, 會住邊間酒店/APARTMENT?

我自駕住big4 holiday park好正,價錢唔貴,好乾淨,入面有play ground n bouncing pillow 任玩,仲可以租buggy,15蚊澳紙1個鐘,入面我見到野生兔仔。如果夏天去佢有相連沙灘可以玩水。

附近有間pizza好脆又唔貴又好味,入島前有間san remo fishmans coop係我成個旅程入面食過最好味既fish n chips 記住要叫bbq海鮮,每日正午12點門口都會餵pelican。

子爵府

回覆 ilovemytwins 的帖子

請問有無CITYFARM 地址可以提供?

伯爵府

Ling0103 發表於 18-11-12 16:23

請問有無CITYFARM 地址可以提供?

You search Collingwood children farm

子爵府

Thanks

大宅

回覆樓主:

我新年會去呀!有邊度好推介呀?
同埋係咪要簽證? ETA係咪只for agent 搞咋? 自由行可以係邊度簽? thx!

首頁

尾頁

跳至