親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇行程share

禁止訪問

公爵府

回覆 joyce110 的帖子

1. 去 Nigara Falls 睇結咗冰嘅瀑布,影相可以好靚。2. 去 mall 行
3. 去 downtown Royal Ontario Museum, Art Gallery of Ontario, CN Tower, 水族館
4. 北上兩小時去Blue Mountain 滑雪

其他,真係冇边度好去,下午四點半已經天黑。你冬天去完多倫多,包你以後唔想再去呢個城市。

wcpcelia    發表於 18-7-28 18:20

象牙宮

回覆樓主:

無特別排行程,因為有親戚係果邊!都係電視塔,附近有水族館,行下mall,有時間去outlet,真係幾平,又大!瀑布有賭場,有自助餐食!我2020年先再返去行下

男爵府

我打算2019年暑假帶小朋友去探親,但未Plan 行程,
但會跟local tour 去加東三省.
等買左機票先plan.

伯爵府

好媽媽勳章

MMCP 發表於 18-8-23 12:57
等買左機票先plan. ...

我都係2019暑假去美國加拿大探親
似乎係好悶的地方

侯爵府

畀面勳章

olimo 發表於 18-8-23 15:32
似乎係好悶的地方

not at all. many places to go, eg winery, water parks, theme parks, scenery etc.

男爵府

似乎係好悶的地方

冬天去會比較悶
夏天就好多地方可以去
遇啱季節仲可以去摘蘋果 / cherry

複式洋房

去 Quebec 冬季嘉年華啦!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

MMCP 發表於 18-8-23 12:57
等買左機票先plan. ...

個人感受,不好在加拿大join local tour, 我仔女依家連旅行團都不肯join

加拿大tour 好貴,行程不包食,入場費,還要比tax, 搭巴士車程又長,如果比我重新安排過,我會去玩完先去探親,不會去到探親後先join tour

男爵府

CrabPincers 發表於 19-1-25 17:09
個人感受,不好在加拿大join local tour, 我仔女依家連旅行團都不肯join

加拿大tour 好貴,行程不包食, ...

Join 團因為無人揸車(emoji)
請問call Urber貴嗎?
我見包車一日好貴,但我們一日只去一個景點。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

MMCP 發表於 19-1-25 17:14
Join 團因為無人揸車(emoji)
請問call Urber貴嗎?
我見包車一日好貴,但我們一日只去一個景點。

我無call 過uber, 因為都好似你甘諗,無渣車就join local tour, 但我真是好後悔

珍珠宮

似乎係好悶的地方

順便過New york 好近。一定精彩

大宅

無話可說 發表於 18-7-27 12:13
無特別排行程,因為有親戚係果邊!都係電視塔,附近有水族館,行下mall,有時間去outlet,真係幾平,又大! ...

想請問下自助餐係咪係賭場入面,小朋友可以入嗎?自助餐0k麻?

象牙宮

nono2010 發表於 19-1-27 08:48
想請問下自助餐係咪係賭場入面,小朋友可以入嗎?自助餐0k麻?

自助餐唔似香港咁多野食,不過對住個瀑布景囉,我食lunch咋,好平,好似廿幾蚊加幣!印象好似係賭場入面,你上網搵下資料

首頁

尾頁

跳至