親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

唔知大家仲記唔記得我上個post呢,未睇嘅快啲去睇番啦,雖然已經成個月之前嘅事 哈哈https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21650298&extra=

本身想一次過post哂3日,但太長啦 所以就分開一半咁post啦

話說其實今次去韓國玩,唔係淨係係首爾到玩,玩左幾日之後就轉左機去濟州島玩3日2夜,係首爾去濟州真係勁快,搭1個鐘飛機就到啦,唔洗早兩三個鐘去機場,早一個鐘就夠啦,一出去到機場就見到勁好天

我地早機去,去到差唔多9點幾

今次我地book左司機車我地周圍去玩,因為之前聽朋友講過冇車真係唔好自己去濟州玩,呢樣真,有車真係方便勁多,千奇唔好傻更更咁諗住係濟州搭巴士周圍去玩

同個司機再夾下個行程就出發了,唔知大家記唔記得我上次係首爾個陣去左弘大個trickeye museum到玩呢,我發現原來濟州都有分店,睇人地啲blog好似幾靚咁,所以我地就去埋啦,今個trip我地去左勁多博物館之類嘅地方

Trickeye3D美術館隔離有個希臘神話博物館,可以一齊買飛,一set咁買入哂兩個館,加埋都係12000won,一百蚊都唔洗,抵玩,希臘個館幾靚加埋藍天白雲冇得輸啊

入到入面就顧名思義有好多關於希臘神話嘅展品同故事,都幾得意

呢到好靚

之後呢到係關於星座嘅,唔知大家又信唔信呢

中間又會有啲位比人影下啲3D相

呢到又幾靚喎

呢到可以比人寫低啲願望

之後我地就去左隔離嘅trickeye museum啦,又係一樣咁用app影有effect嘅相,不過呢到啲畫作同首爾個啲完全

唔一樣冇撞到,好野,所以唔洗驚一樣而唔黎

Before

After

Before

After

呢個幾搞笑

仲有手信個啲野買

大概就係咁,之後我地就去左寶榮飯店到食野,佢係食炸醬麵個啲,幾好食,都幾大碟下,不過我就冇影低啦

上網搵左張示意圖比大家睇下

跟住食完就去左山茶花之丘/Camellia Hill到睇繡球花,不過算係啱啱過左花季,就冇咁靚了

入場費就8000won一個人,都唔算貴嘅,不過我去個陣都幾熱下,如果去就記得要帶個風扇仔啦

不過都仲有啲係幾藍嘅,入面都仲有其他花睇

大概就係咁啦,不過啲繡球花唔夠靚真係好可惜,唯有遲啲再黎過啦

之後我地就去左o'sulloc雪綠茶博物館

係一大片綠茶田啊

又到買手信嘅時間啦哈哈 攞正牌瘋狂購物

之後就去埋隔離嘅innisfree行下

呢個好好食,推薦!!!

第一日就咁樣完左啦,比大家睇一睇我地嘅酒店,都幾唔錯,叫Value Hotel Worldwide Jeju

wcpcelia    發表於 18-7-28 18:06

民房

回覆 daydaytravel 的帖子

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

首頁

尾頁

跳至