自助洗衣vs傳統洗衣店

oceandeepsea
|
我好少拎衫去洗,係洗衣機罷工,先會用自助,覺得幾方便,有冷氣有得坐,玩住手機等都好快過
CreamyWen
|
衛生問題,唔會用
|
見有定期清潔
vivibabyvivi
|
我見呢度啲JM講過有人洗好核突既野例如地布,寵物用品,我打死都唔會幫襯
|
vivibabyvivi 發表於 18-7-27 12:19
我見呢度啲JM講過有人洗好核突既野例如地布,寵物用品,我打死都唔會幫襯
...

唔係麻,咁唔自律
hahaha1231
|
oceandeepsea 發表於 18-7-27 12:20
唔係麻,咁唔自律

有乜出奇, 人係自私, 所以唔會自助
happylife1210
|
我用過自助洗衣店,洗褸一流,乾完一啲都唔巢!平過攞去乾洗,自己部洗衣機又冇咁大!
vincielau
|
我無去試用過,曾經過見有人攊D窗簾布去洗。
crystal媽咪
|
我冇去過自助洗衣店。我樓下有。 每日只會清潔一次,同埋有人放過寵物嘅用品入去。
一係自己洗/ 幫襯洗衣店
嘉豬媽媽
|
oceandeepsea 發表於 18-7-27 12:04
我好少拎衫去洗,係洗衣機罷工,先會用自助,覺得幾方便,有冷氣有得坐,玩住手機等都好快過
...

一定唔用,咁dirty
bmuimami
|
除非迫不得已,否則唔會用,自私精太多,無法保證衞生唔會用
租樓都一定用自己洗衣機,業主提供都唔要,除非係一手
BGCOME08
|

我以前响外國都成日拎衫去自助洗衣舖洗,電話都冇得玩,自己帶本雜誌去睇or同D鬼吹水。返到香港就拎去洗衣舖俾人洗。

呢度個個都好乾淨,乜都要消毒,應該好少人會拎衫出街洗。我就懶到出汁,又唔怕污糟,拎出街洗咗幾十年都未試過有皮膚病。
cathy-tse
|
BGCOME08 發表於 18-7-27 13:00
我以前响外國都成日拎衫去自助洗衣舖洗,電話都冇得玩,自己帶本雜誌去睇or同D鬼吹水。返到香港就拎去洗衣 ...

支持你
jasmineoj
|
我鍾意有人幫我洗完摺埋,貴少少都冇問題
sheetajeff
|
見過有人拎d有糞跡/血跡既衫去自助洗,亦見過有洗衣機入面有貓毛。
|
乜咁恐怖,係上次金章唔郁,先拎去洗,壞洗衣機,好麻煩,師傅隔日到,已經好快
happypug
|
我都唔會拎出去洗,好污糟架!
1928mickey
|
vivibabyvivi 發表於 18-7-27 12:19
...

洗鞋
wycandy
|
係香港又未試過拎出街洗,反而去日本旅行就試過拎去自助洗衣店,洗咗咁多次都無問題喎
雞煲煮家明
|
香港真係未試過,但去旅行就成日拎出去洗