懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

AshesPearl 發表於 18-8-9 15:42
恭喜您三個月之後就會越來越穩陣。
李教授係咪都係仁安㗎?

李教授之前係威院私症, 之後而家淨係係仁安.

邊間醫院D醫護人員咁衰呀? 雖然... 就算係事實... 都唔洗咁惡劣既態度同人講野... 本身已經好難過同唔好受, 再比佢地頂一頂, 真係好似比佢地再踩一腳咁. 我之前小X睇既醫護人員都無咁差, 比較識安慰人. 例如會解釋返比我知其實唔好再拖太耐, 拖太耐對身體有咩壞處. 我會接受既, 同埋覺得佢地係比專業意見我, 所以我係無咩HARD FEELING. 不過我真係唔想只係一直盲頭烏英咁亂試一通... 呢個藥唔得, 下次再加一種藥試一試. 我最莫名其妙係一次我睇一個響呢個谷OK出名既醫生(費事開名啦) 佢同我講, "下次再試下食多另一種藥啦, BB早期出問題好多時都係因為咁咁咁, 下次再努力, 唔好灰心, 隔離房個太太試緊第9次啦" 我聽完O哂咀... 佢係比緊希望我定係覺得試9次都唔係問題呢....? 我只有冷笑左一下就走.

複式洋房

marsh_mallow 發表於 18-8-9 18:29
李教授之前係威院私症, 之後而家淨係係仁安.

邊間醫院D醫護人員咁衰呀? 雖然... 就算係事實.. ...

9 次! 唉....我無咁多心血+錢+時間..... 不過會盡力去做,多謝你比我嘅鼓勵

有時人就係咁.... 係低潮位總係亂諗野。擒日去睇醫生話所有野都回復正常,我會繼續努力
不過我打算轉醫院再試.... 唔知轉養和會唔會好啲呢?有無人識朋友係個度做過IVF? 上網見啲人comment 好似無乜劣評。

大宅

AshesPearl 發表於 18-8-10 13:18
9 次! 唉....我無咁多心血+錢+時間..... 不過會盡力去做,多謝你比我嘅鼓勵

有時人就係咁 ...
回復正常咁就好啦~ 再接再厲, 希望你今次成功同順利.
養和醫院陳煥堂醫生好出名, 不過唔知仲接唔接新症呢, 你可以打去問下.

複式洋房

AshesPearl 發表於 18-7-27 14:38
佢話用藥有兩成風險留有殘餘物,如果清唔乾淨最後都係要做刮宮手術,但係刮宮手術始終會用硬物工具去做, ...

我第一次ivf都係7w冇心跳之後做刮宫,其實做刮宫可以增加下一次著床機會。

雖然係你老公既問題先做ivf,但砣唔砣得穩就好睇孕媽媽既身體。所以流產後要坐好小月,睇下中醫調理返,下一次再努力。

當然如果已經第二次,最好check下係咪免疫或其他問題!

複式洋房

1717fung 發表於 18-8-14 01:33
我第一次ivf都係7w冇心跳之後做刮宫,其實做刮宫可以增加下一次著床機會。

雖然係你老公既問題先做ivf, ...

多謝(emoji)
大家有無乜野idea 可以食or 乜野運動會改善子宫著床呢? 其實醫生有講過我子宮後屈,但係佢話問題唔大。

複式洋房

AshesPearl 發表於 18-8-14 17:32
多謝(emoji)
大家有無乜野idea 可以食or 乜野運動會改善子宫著床呢? 其實醫生有講過我子宮後屈,但係佢話 ...

你平日m黎幾多日,中醫話太短日子代表內膜 (lining)唔夠厚,好似多飲黑豆水/黑豆漿,會增加子宫內膜厚度,幫助著床。

複式洋房

1717fung 發表於 18-8-14 18:10
你平日m黎幾多日,中醫話太短日子代表內膜 (lining)唔夠厚,好似多飲黑豆水/黑豆漿,會增加子宫內膜厚度, ...

但你已經兩次成功著床,係流產問題大d喎。最好睇下中醫,係咪d血俾唔到營養個胎。仲有睇西醫有冇免疫問題。

首頁

尾頁

跳至