日本雪糕/雪條……邊款好食?

bbkq
|

係OK,一田,好多日本雪糕/雪條,大家介紹下邊款好食吖

迷你雪糕杯,日本野不會太甜。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
20150618bb
|
bbkq 發表於 18-7-27 17:29
二樣都食,食完包膠
20150618bb
|
係你
bbkq
|
20150618bb 發表於 18-7-27 17:31
係你

我食過好幾款了,好味過香港的牌子好多好多,不過貴,起碼$20/枝
20150618bb
|
bbkq 發表於 18-7-27 17:34

我食過好幾款了,好味過香港的牌子好多好多,不過貴,起碼$20/ ...
20可接受
tsung
|

請問呢隻邊度買?
bbkq
|
tsung 發表於 18-7-27 21:20
請問呢隻邊度買?

一田,

做緊雪糕展,好多牌子有promotion, 又有哈緊大,$258,任選12樣。
tsung
|
bbkq 發表於 18-7-28 11:20

一田,

謝謝分享
20150618bb
|

昨晚買左,唔錯
耕田妺
|
介紹你試甄沾記雪糕,一田有d分店有得賣,係估唔到咁好味,又香又滑,初時以為古老牌子,cheap cheap咁,原來要40蚊一小杯,不過又真係好味。
hfl2000
|
抹茶我至愛我去日本都一定會買抹茶味雪糕食,無論威化,雪糕杯,雪糕餅都好好味最近OK有賣果d抹茶我都差唔多食過哂,日本2款抹茶紅豆雪糕餅都幾好味,韓國果隻抹茶雪糕夾餅就稍嫌個餅太厚(圖片是上年的,有d依家無賣了),上年有個日本雪糕銷量榜,你睇睇~
https://travel.ulifestyle.com.hk/news/detail/22197/%E6%97%A5%E6%9C%AC-%E9%9B%AA%E7%B3%95-100-%E5%A4%A7%E9%8A%B7%E9%87%8F%E6%8E%92%E8%A1%8C%E6%A6%9C%E5%87%BA%E7%88%90/1

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
YuYu_FB
|
bbkq 發表於 18-7-28 11:20

一田,

bbkq
|
hfl2000 發表於 18-7-28 13:00
抹茶我至愛我去日本都一定會買抹茶味雪糕食,無論威化,雪糕杯,雪糕餅都好好味最近OK有賣 ...

ok,有食過其中一D,係好好味。

我買呢個綠茶迷你杯,無咩抹茶味,衹可愛。
vvbyy
|
日本有Royce 绿茶雪條,好味