想轉喜寶奶粉問題

nf501
|
囝囝依家16m大,因為出世到依家都食開美贊臣,但係近排屋企人話隻奶粉好甜想轉,我打算試下轉喜寶,但係上網同出街睇完,佢地有好幾種系列再加水貨又幾種,想請教各位點選擇或介紹好
sweeties1028
|
nf501 發表於 18-7-27 19:27
囝囝依家16m大,因為出世到依家都食開美贊臣,但係近排屋企人話隻奶粉好甜想轉,我打算試下轉喜寶,但係上 ...

一般都去萬寧買,唔洗驚假,又唔洗驚自己買果隻咩國家版
nf501
|
sweeties1028 發表於 18-8-1 23:27
一般都去萬寧買,唔洗驚假,又唔洗驚自己買果隻咩國家版

行同水價錢一開二 兩兄弟即係開4
我要做媽媽
|
係咪飲第三階段?一般到第三階段都普遍偏甜喇。你可以考慮下轉鮮奶
bchuma
|
囝囝依家16m大,因為出世到依家都食開美贊臣,但係近排屋企人話隻奶粉好甜想轉,我打算試下轉喜寶,但係上 ...

最好唔好轉 轉奶粉唔可以亂轉噶
dlpl56
|

食得好地地唔好亂轉啦, 大人同小朋友口味唔同
dlpl56
|
bchuma 發表於 18-8-8 23:49
最好唔好轉 轉奶粉唔可以亂轉噶

冇錯,一轉好易冇便便嫁
asukav6
|
其實16m咁大未必肯轉,佢已經食慣左識野,我女1歲都已經轉唔到再淡味少少的奶粉,所以一出世揀隻淡味奶粉好重要
kkira
|
其實飲得好地地,冇咩必要唔駛轉,
而且2歲飲奶餐數會開始小
DearJean
|
奶粉去到3階段唔多唔少都有d甜,
因為bb大左,要既熱量都會增加
GCHK
|
建議去萬寧呢D地方買
Katwoman
|
如果要唔甜,試下platinum囉,冇加蔗糖
。v。
|
Katwoman 發表於 18-8-11 19:46
如果要唔甜,試下platinum囉,冇加蔗糖

1-3號都冇加嗎?
。v。
|
DearJean 發表於 18-8-11 14:10
奶粉去到3階段唔多唔少都有d甜,
因為bb大左,要既熱量都會增加

但我見有D話冇落庶糖,應該冇咁甜
nf501
|
已經轉了喜寶3號仔,唔該晒
kunn
|
我都飲開喜寶 有d心得
1.萬0 ....正貨又最新鮮
2.藥房....講緊罐裝,都係正貨,但比萬0賣的冇咁新鮮,快2-3個月到期
3.網上診所貨.....最平而都新鮮,飲開都冇咩事
4.喜寶網店....當然最好,送貨又方便,搵到coupon平我會買
5.盒裝水貨...幾平都從來吾敢買,水貨存放冇監管,重要紙盒,點知佢上架前放過咩地方運出來賣
Arikee
|
奶粉我覺得有d甜都正常,
同埋唔係同bb唔夾既,
都擔心轉左佢唔慣