保誠保險做胃腸鏡

23肥媽媽
|
嶄請問有沒有特別條款?例如好似aia咁只可門診做?
fongfonglover
|
我照過腸,係入院做,claim足
李露眉
|
醫院做
23肥媽媽
|
fongfonglover 發表於 18-7-27 22:18
我照過腸,係入院做,claim足

請問係多久前照?
fongfonglover
|
23肥媽媽 發表於 18-7-27 23:58
請問係多久前照?

上年暑假,不過如果你擔心嘅,其實可以問返你agent呀,佢會清楚好多
YFYIP
|
23肥媽媽 發表於 18-7-27 22:12

我媽75歲早幾個月法國照腸胃境埋單約$18k, claim 番約$17k, 份單Agent話要人壽+醫療一齊買,不可單買醫療, 今個月到期交保費(年繳), 同上年比較保誠在人壽果part嘅保費加咗$10k(佢話每五年調整一次), 醫療就每年加大約千幾蚊, 今年保費即是要交$43,xxx,由第一年保費2萬幾到今年係第6年單,之前五年共交了保費約$150k,保費加得勁唯有棄單唔供,依加乜都冇哂
23肥媽媽
|
YFYIP 發表於 18-7-28 09:19
我媽75歲早幾個月法國照腸胃境埋單約$18k, claim 番約$17k, 份單Agent話要人壽+醫療一齊買,不可單買醫療, ...

好貴
koko2000
|

可以,如果去日間中心做,仲唔扣bonus. 問下自己agents 啦
blackberry
|
問自己個AA穩陣
新人物
|

其實睇下有無需要留院啫,留院先claim到,其實又唔見得好,一晚痾十幾次仲要同人share廁所用,門診做又唔當claim過,no claim bouns 仍然有。