香港煙又貴了$2 快d戒煙啦!

candice0088
|
成$59包煙,真係唔明點解仲有大量人肯食咁貴既煙。差不多成餐飯錢。我細個有食煙,食左6、7年。但一有b 話戒就戒十幾年從未再食番。

點解d人成日會話戒唔到煙,其實戒煙真係一啲都唔難。戒左好處多好多。一個月至少儲幾百蚊。皮膚膚色又會好好多,牙齒都唔會黃Kam Kam 咁。最緊要行出街無人再用厭惡既眼神態度來討厭你食煙。坐車都唔會有人再um住口鼻厭棄你。

可能年中仲慳番唔少因呼吸系統有事既醫藥費。好處真係多好多架!

食煙既人諗諗佢,快戒煙。
siiu_Y0613
|
要好強意志力
華妹妹
|
candice0088 發表於 18-7-27 23:58
成$59包煙,真係唔明點解仲有大量人肯食咁貴既煙。差不多成餐飯錢。我細個有食煙,食左6、7年。但一有b 話 ...

好多人食私煙架,加價唔多有用。
但都希望多d人戒煙,d煙真係好難聞。
I9528
|
加唔加價,都唔應該食,就算只賣1蚊都係

因為代價係一世健康去換取,健康絕對無價
sangria
|
食煙皮膚好 dry, 樣好殘㗎,少d少d慢慢戒啦
mr.bb
|
I9528 發表於 18-7-28 08:29
加唔加價,都唔應該食,就算只賣1蚊都係

因為代價係一世健康去換取,健康絕對無價

绝對贊同
crystal媽咪
|
華妹妹 發表於 18-7-28 08:28
好多人食私煙架,加價唔多有用。
但都希望多d人戒煙,d煙真係好難聞。

係好多人食私煙。我聞到煙味我會不停作嘔,
上次有師傅嚟屋企整嘢,佢喺度食……
我差啲嘔出嚟,跟住佢問我係咪唔聞得,我話係佢出咗走廊食
食少一陣真係唔得咩
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-7-28 09:11
我差啲嘔出嚟,跟住佢問 ...

X2!甚至聞到三手煙都想作嘔
crystal媽咪
|
tsung 發表於 18-7-28 09:22

三手煙就可能仲未冇咁犀利,二手煙我真係作嘔到……
我成日都想忍住,但係真係好難頂
luppy
|
tsung 發表於 18-7-28 09:22

yes...行街個時先衰. 火鍋甘
一路行一路食個d仲pk.
lyh80115
|
crystal媽咪 發表於 18-7-28 09:11
我差啲嘔出嚟,跟住佢問 ...

哎,同個朋友食餐飯,佢都出咗去食2次,超大癮
crystal媽咪
|
lyh80115 發表於 18-7-28 09:34
哎,同個朋友食餐飯,佢都出咗去食2次,超大癮

frombetter
|
好多靚女話食煙可以減肥。
Phyonafung
|
我最憎食煙嘅人,噴二手煙出嚟!有次唔睇人,扔煙蒂,險些整到小朋友!

係街行,又將煙對外,成日整到人!
happylife1210
|
我c6食左三十幾年煙,個身同啲手指有好大陣煙味,隻手俾佢拖完都有味,喺屋企厠所食我喺廳都聞到,好討厭
今年初因爲肺有事發燒入左醫院幾日,期間唔食得煙,出院後順便介煙,我係咁鼓勵佢,又讚佢好叻仔,氹下佢,我話你為自己為家人介左佢啦!佢到而家都冇食過,其實佢工作環境好多人食煙,佢真係要好堅持同意志先介到!
我覺得介左煙佢個臉色真係好左,冇咁黑黑沉沉,口冇咁臭!但係會因為胃口好左而肥左!

zoe_fung
|
happylife1210 發表於 18-7-28 11:09
我c6食左三十幾年煙,個身同啲手指有好大陣煙味,隻手俾佢拖完都有味,喺屋企厠所食我喺廳都聞到,好討厭:a ...

聽過戒煙講座,唔係因為胃口好而肥,係食果陣會胃口差,唔食胃口去番正常
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-7-28 09:27
三手煙就可能仲未冇咁犀利,二手煙我真係作嘔到……
我成日都想忍住,但係真係好難頂 ...

中人欲嘔
happylife1210
|
zoe_fung 發表於 18-7-28 11:26
聽過戒煙講座,唔係因為胃口好而肥,係食果陣會胃口差,唔食胃口去番正常
...

應該係胃口唔同左,鍾意食多左蔬菜,同埋成日想食嘢,周身唔聚財咁,所以會比食煙時食多左雜量,咁就肥左!
tsung
|
luppy 發表於 18-7-28 09:32
yes...行街個時先衰. 火鍋甘
一路行一路食個d仲pk.

迫人吸二手煙
20150618bb
|
candice0088 發表於 18-7-27 23:58
成$59包煙,真係唔明點解仲有大量人肯食咁貴既煙。差不多成餐飯錢。我細個有食煙,食左6、7年。但一有b 話 ...
2元............對於現在來講...小問題喇,20都未怕對於煙民.