而家25weeks, 剛剛同c6 嘈, 好傷心

sugizo828
|

……
luv__hccc
|
我今日都同c6嗌交,心情都好差,我覺得兩個人係相向,大家都要體諒大家,無話對同錯,大家冷靜過後要好好坐低傾下
cpycpyhelen
|
sugizo828 發表於 18-7-28 00:16
我陀第三胎喇,頭先我整緊大仔, 佢話幫手睇細仔,悟夠10分中,我入房睇下細仔啦…點知我老公訓著左,細仔 ...

控制下,始終情緒都會影響到寶寶架,即使對方有唔岩,冷靜下來傾下
sugizo828
|
我老公係蠻人, 我話有咩要坐低慢慢傾, 要溝通,佢話冇野要講,所以我有咩都自己做做做,屋企冇人傾, 所以屈到自己有情緒病
luv__hccc
|
sugizo828 發表於 18-7-28 00:31
我老公係蠻人, 我話有咩要坐低慢慢傾, 要溝通,佢話冇野要講,所以我有咩都自己做做做,屋企冇人傾, 所 ...

咁唔得架喎,咁大男人?你自己收收埋埋更加唔好,影響埋個細,有時候會唔會用whatsapp溝通會好d?
sugizo828
|
我ws 佢悟會覆
kissapplegirl
|
我陀第三胎喇,頭先我整緊大仔, 佢話幫手睇細仔,悟夠10分中,我入房睇下細仔啦…點知我老公訓著左,細仔 ...

有無可能請工人?一打三好 吃力
janicepoon0207
|
kissapplegirl 發表於 18-7-28 01:47
有無可能請工人?一打三好 吃力

冷靜面對加油
sugizo828
|
請左,應該9月尾到,本身8月到,9月幫我湊細嘅返k1, 因為驗身悟pass, 再搵又要再等
Manmanman12345
|
我老公係蠻人, 我話有咩要坐低慢慢傾, 要溝通,佢話冇野要講,所以我有咩都自己做做做,屋企冇人傾, 所 ...

你搵朋友傾下,有時都幫吾到乜,但傾完呻完真係舒服好多!
一係請住鐘點先,大住個肚要休息,你又暈又累對自己同BB都吾好
suki-c
|

咁你仲同佢懷第3個? 第1,2個都知佢係點! 冷靜d......搵朋友傾下會舒服d
Kikoabc
|
我都成日同老公嘈,我覺得同佢好難平心靜氣一齊溝通,次次嬲我都係搵朋友呻,盡量唔同佢嘈,怕啊仔見到,呻完舒服好多
kksun
|
回覆 sugizo828 的帖子

唔好咁喇, 我C6都係咁, 第一胎完全唔幫手的, 只會望住我做, 佢瞓夠先會起身, 半夜係唔會起身的, 而家我第二胎, 要返工, 無工人, 放工都要幫大女沖涼, 執屋洗衫, 同清潔屋企, 男人唔係唔知你辛苦, 只係佢地懶, 唔想幫手, 不過無計, 做人亞媽係辛苦D, 呻下罵下, 仔女好快大, 好快唔駛辛苦. 加油呀.
netbb
|
其實見到d 男人唔幫手、點解仲生
GCHK
|
盡量控制自己嘅情緒,為左BB同自己
soha2018
|
明知佢係野蠻人又嫁?明知佢唔會幫手仲生?
明知都要做,有咩好怨?有咩要呻??
媽媽,堅強點同對自己既決定負責吧! 以後BB 仲要以你做榜樣的!
hamsterma
|
……

每次都係我嘈,我老公唔聲
haha748494
|
準媽媽情緒系激動D,都儘量控制自己情緒。
Carmen8080
|
是但一個唔嘈就ok 我通常自己收聲先 我都攰到無氣同人鬧交