婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

每次返99家食飯,每次都會話叫我要幫啲小朋友乜乜物物,都算,食緊果餐飯前,又話等我餵左阿b食先食,問我幾時餵,咁我話唔洗等啦,佢話“你餵住佢,你冇得食咋”,我心諗,一定要我餵架,你個仔,我c6餵唔得架,結果係c6餵囉,其實我c6會主動餵阿b嘅,我餵的話都Ok,只係我唔明,點解每次返去啲野都好似老溤要我做晒,阿b c6冇份架咩,佢幫手都好應該姐

別墅

sumpo 發表於 18-7-28 00:38
每次返99家食飯,每次都會話叫我要幫啲小朋友乜乜物物,都算,食緊果餐飯前,又話等我餵左阿b食先食,問我 ...

無錯,次次帶個B番去。一日到黑抱住唔放,唔緊要。到個b要換片沖奶就係甘暗示要我做。

到我叫c6做,佢又唔多likekey甘。

男爵府

唔使理 99 咁多既。
只要你 c6 肯做就得啦。
可能99自已都使唔郁個仔。但個新抱又使得郁自已個仔喎。
望到總會有啲心理唔平衡。

子爵府

每次返99家食飯,每次都會話叫我要幫啲小朋友乜乜物物,都算,食緊果餐飯前,又話等我餵左阿b食先食,問我 ...

我99都係咁,成日話 唉呀指甲咁長媽媽都唔幫你剪呀?
99愈係咁我就愈會係佢地面前點我老公做野

幾時先上到車.....

男爵府

回覆樓主

99果女做係人,人地個女就唔係人,係工人

伯爵府

無錯,我返我媽咪屋企,我叫我老公做滴嘢,我媽咪都話我好叫我老公做

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

我奶奶就次次都係C6幫手換片、沖涼時話:「你睇爸爸幾叻!好叻呀!」我心諗:「有幾叻呀?基本野咋!雖然我都慶幸老公願意做,但我平時係一腳踢囉!」

男爵府

Solarflare 發表於 18-7-28 10:33
唔使理 99 咁多既。
只要你 c6 肯做就得啦。
可能99自已都使唔郁個仔。但個新抱又使得郁自已個仔喎。

講得好中!

男爵府

c.hutchson 發表於 18-7-28 18:14
我99都係咁,成日話 唉呀指甲咁長媽媽都唔幫你剪呀?
99愈係咁我就愈會係佢地面前點我老公做野
...

我都係架,仲要有時問我點解唔幫阿b乜乜乜咁,我會話係c6叫咁咁咁囉,我根本問心冇愧,就算有嘅問題,你都唔好剩係指住我同我講丫,有咩你話我時要話埋你個仔囉,除非個孫你個仔冇份架姐!

別墅

回覆樓主

係C6屋企bb扣錯鈕或反轉3黎著,6299一定話係我著錯嫁!永遠唔會話C6,當C6話係佢幫bb著,不過肯定無著錯,6299又會牆頭草話「咁可能係咁著」。6299成日霸住我女,唔比番個女我,仲好意思話我成日禁電話,唔理個女⋯如果唔係佢地咁唔要面晚晚食完飯借d意抱我女入房+鎖埋房門,我會禁電話?有時睇唔過眼,比佢抱15分鐘我就即刻借d意話幫個女沖涼/喂奶,等佢2個無得抱!

子爵府

回覆樓主

我會一齊劈砲唔郁,最後奶奶驚死個仔做,佢自己做

男爵府

之緣 發表於 18-8-3 17:26
我會一齊劈砲唔郁,最後奶奶驚死個仔做,佢自己做

呢樣我都試過,我會覺得99多餘囉,情願自己做,都唔叫c6做番,盡返責任,種壞佢囉,我唔明咩心態,咁佢鍾意佢自己做啦,唔好只係話我唔做,時代唔同,湊細路父母有責,唔應該屋企野全部女人做囉,99心態太守舊,情願自己做,男人,做仔全部都可以陏都唔陏

子爵府

我果時帶囡返去食飯,99指定座位。我同99 2個人分別坐起我囡左右。初時都唔知佢咩事。原來指我餵囡食飯(但係99梗係自顧自食唔會幫手果隻)仲次次將d餸放近佢d仔。我每次餵完囡食飯,就要食d魚骨,無哂肉既蜆殼……。有次我老公食完飯見我未有得食就想同我轉位,佢黎餵。點知有人即刻彈起身同寶貝仔講,唔洗呀,你都未飲湯。慢慢飲埋湯先啦,d湯凍左無益。嬲到我爆炸。我返到去梗係同我隻佬炸型啦。之後下一次返去食飯,99又想坐我囡隔離擋住老公。我老公大聲同佢老母講,得啦我想同自己個囡坐呀,你坐我隔離啦。

男爵府

豬C9 發表於 18-8-4 17:36
我果時帶囡返去食飯,99指定座位。我同99 2個人分別坐起我囡左右。初時都唔知佢咩事。原來指我餵囡食飯(但 ...

咪係囉,我99都類似係咁,洗唔洗做到女人咁卑呀,情願自己做,個仔都唔洗陏,如果個老公咁都唔出聲,我都自己叫c6幫啦,痴線,我都有阿媽生架,做工人咩

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我啱啱相反,係我姑奶出聲,佢愈係唔鍾意我係愈點我老公做,激死佢
愛 我 就 別 傷 害 我

男爵府

momling 發表於 18-7-28 20:42
99果女做係人,人地個女就唔係人,係工人

冇錯
我個個都係好自私,
自己仔女就係寶
人地仔女就係草
我宜家都冇甘好氣理佢

大宅

回覆樓主

啲99係咁,佢自己個仔就寶,咩都叫阿b個媽做,我勁想爆佢