兩公婆響FB 互數

jimliu713
|
不時見到兩個互數對方不是, 仲有罵戰。 話晒都係自己兩個人的事, 何必呢?
Onlok
|
邊度?FB未見過
jimliu713
|
Onlok 發表於 18-7-28 06:43
邊度?FB未見過

朋友個FB. 其實將d家事揚晒出嚟,真係幾肉酸。
dder
|
愛既反面就係恨
sheetajeff
|
想搵人支持自己,同時比另一半見到自己有幾多人撐,黎到証明對方錯
jimliu713
|
sheetajeff 發表於 18-7-28 07:34
想搵人支持自己,同時比另一半見到自己有幾多人撐,黎到証明對方錯

但咁樣夫妻關係就無可修補
crystal媽咪
|
搞到咁大,最後一定收唔到科
tsung
|
何必呢?
anna59
|
2公婆都系八婆
jimliu713
|
crystal媽咪 發表於 18-7-28 07:51
搞到咁大,最後一定收唔到科

真係逞一時之快。

學廣告話齋 : 贏左場交, 輸左個家,值得咩?
banki00
|
咁係單單打打?定明刀明搶?會不會是耍花搶咋?
crystal媽咪
|
jimliu713 發表於 18-7-28 07:52
真係逞一時之快。

學廣告話齋 : 贏左場交, 輸左個家,值得咩?

啲人覺得自己有面啩, 先發制人
好似我有啲 whatsapp group都係。 明知有十個八個人喺度,嗌交嗰兩個唔該自己另外開個group嗌交
jimliu713
|
banki00 發表於 18-7-28 07:54
咁係單單打打?定明刀明搶?會不會是耍花搶咋?

擺明互數, 一個話老公淨係掛住打機唔湊女, 一個話老婆無理取鬧。
jimliu713
|
crystal媽咪 發表於 18-7-28 07:55
啲人覺得自己有面啩, 先發制人
好似我有啲 whatsapp group都係。 明知有十個八個 ...

面係人地俾, 架係自己丟
耕田妺
|
可能對方家庭朋友只聽到一面之辭,大家都覺自己一方啱哂,條氣唔順咪利用呢個平台互数,等人知吓真相,唔使盲撑卦,至於話肉酸、有冇得返轉頭呢d,條氣順咗先去諗啦,同埋我諗行到呢招,都唔諗返轉頭.
ValerieBaBa
|
見過有個老婆專登 add 老公個 facebook list 啲人,然後作嘢數佢老公同男家,個 list 有同事有舊同學有朋友,個老公不知幾慘。
jimliu713
|
ValerieBaBa 發表於 18-7-28 08:13
見過有個老婆專登 add 老公個 facebook list 啲人,然後作嘢數佢老公同男家,個 list 有同事有舊同學有朋 ...

話晒曾經相愛過, 竟然反目成仇。
jimliu713
|
耕田妺 發表於 18-7-28 08:00
可能對方家庭朋友只聽到一面之辭,大家都覺自己一方啱哂,條氣唔順咪利用呢個平台互数,等人知吓真相,唔使 ...

其實都係自己果邊的人幫返自己。

大部份人只係食花生。
激烈的海狗
|
jimliu713 發表於 18-7-28 06:27
不時見到兩個互數對方不是, 仲有罵戰。 話晒都係自己兩個人的事, 何必呢?
...

有朋友係咁,通常係女方會帶頭做先,男人要面唔會主動揚出去
耕田妺
|
jimliu713 發表於 18-7-28 08:17
其實都係自己果邊的人幫返自己。

大部份人只係食花生。

咁呢個舉動必定係某一方在外人心中形象正面,而另一方玩踢爆榄炒.