自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

cattz288 發表於 18-7-28 10:47
就係囉~以前出chats都要收錢

依家好多出CHATS都免 係有啲入仍要收

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Poyau 發表於 18-7-28 16:36
依家好多出CHATS都免 係有啲入仍要收

所以當無好了。費時轉錢比人時扣幾十蚊, 唔夠數好樣衰
放下自在

寶石宮

2023年兔年勳章

cattz288 發表於 18-7-28 16:42
所以當無好了。費時轉錢比人時扣幾十蚊, 唔夠數好樣衰

除非趕即日 否則無揀CHATS 避免費用

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Poyau 發表於 18-7-28 18:15
除非趕即日 否則無揀CHATS 避免費用

即係隔日果d就肯定唔駛收?

放下自在

寶石宮

2023年兔年勳章

cattz288 發表於 18-7-28 18:20
即係隔日果d就肯定唔駛收?

ECG似autopay做法所以收係免費

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

其實跨行轉帳咪得?點解要用電子支票呢?

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆 YuYuMother 的帖子

因為chats 收款方要俾手續費, 15-50 不等但電子支票兩邊都唔使俾費用

男爵府

回覆樓主:

電子支票同的直接入佢戶口有咩分別?

男爵府

Froggy_joe 發表於 18-7-28 08:24
大型銀行如獅子、春硬都有
如參茶銀行就開唔到,但透過中央平台可以收到電子支票

你咁多喑語睇唔明。
講白啲好冇?又唔係犯規。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ingong 發表於 18-8-26 12:11
回覆 YuYuMother 的帖子

因為chats 收款方要俾手續費, 15-50 不等但電子支票兩邊都唔使俾費用

而家唔係即日收款的話唔需要收費呀,我每月都會轉錢去唔同銀行比人,應該express先要手續費。

不過我估電子支票方便在唔駛登記戶口都得?而跨行轉帳戶口要預先登記。

首頁

尾頁

跳至