仔/女,佢同你.講佢係同性戀-------->?!

yks925
|

你係爸爸媽媽,你接受到嗎?你有什麼意見?!

我無奈亦尊重這事實。
Pollyowen
|
改變唔到, 唯有接受
20150618bb
|
yks925 發表於 18-7-28 12:05
你係爸爸媽媽,你接受收到嗎?你有什麼意見?!
有幾大?男定女?
美之選468
|

接受,無什麼大不了,只要不犯法。
patsinsin
|
希望改變到
如果係事實都要無奈地接受
yks925
|
回覆 20150618bb 的帖子

假設的問題。
moma1023
|

會有不開心,但我會接受,因為如果連父母都不接受,他的人生路會更難走。
maylmm
|
接受, 有d係天生的, 跟本改不了, 夾硬想改變她/他, 可能他一世也不開心, 我覺得就算男女結婚亦都不一定幸福
shun282
|
我只諗到將來陪佢到老,係佢伴侶晤係父母,所以我比較在意佢另一半係咩人,性格係點
sushiroll
|
moma1023 發表於 18-7-28 12:19
會有不開心,但我會接受,因為如果連父母都不接受,他的人生路會更難走。
...

同意! 我會接受. 全世界都可以唔鐘意, 唔接受我仔女, 但作為父母我會希望自己可以接納佢做自己
jackiemei
|
我心痛,但接受,
jasmineoj
|
接受啦
但會同佢講呢條路係會難行D
唔講歧視
佢要搵到一個鍾意嘅同性又同一時間係同性戀
機會都低D
20150618bb
|
yks925 發表於 18-7-28 12:18
回覆 20150618bb 的帖子

假設的問題。

yurijm
|
始終好難接受
尤其係男同性戀

panyeung
|

接受,冇問題,意見係叫佢做好安全措施
brindlewin
|

其實你湊大佢,佢對邊種人有興趣,唔通你真係會咁“意外”?
TMC3012
|
冇意件
galaxy1116
|

只可以講,唔接受會少左個仔,接受會多左半邊仔(我小朋友係男仔),其實佢有佢自己人生,唔行差搭錯,我已經好開心
竇漪房
|
我接受到,只要佢揾嘅另一半同佢真心相愛相敬如賓互相扶持,我揾唔到理由反對
無話可說
|
唔好打扮太過怪異,絕對無問題