網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

特級粉絲 發表於 18-8-2 12:32
食左可唔可以講返我知好唔好食

收貨了,一共8個,2個比較又靚仔嘅畀咗同事、朋友;2個爛咗唔食得,2一般淋攞回家,2個太淋自己喺公司食咗,係好香好甜,只係太熟啦,口感唔好。

總結係覺得太長途跋涉,開箱摸到啲果仲係熱嘅,容易熟到爛。

大宅

點樣可以去福田順豐取?地址點填呢?

複式洋房

其實唔知系咪間間都拎得..但系淘寶賣家話系發"生鮮件"
而我就去左大陸順豐問左"生鮮件"有邊個可以自取...
佢就話..
广东省深圳市福田区滨河大道6027号海滨广场英协大厦一楼
http://sf.bm8.com.cn/branch/16310.html

到左件會SEND SMS比你...拎件時會CHECK你證件名

大宅

queena0108 發表於 18-8-3 17:28
其實唔知系咪間間都拎得..但系淘寶賣家話系發"生鮮件"
而我就去左大陸順豐問左"生鮮件"有邊個可以自取...
...

賣家要用「顺丰」速遞貨物嗎?
福田順豐點收費自取件?

複式洋房

BabyGGBaby 發表於 18-8-4 07:19
賣家要用「顺丰」速遞貨物嗎?
福田順豐點收費自取件?

因為我買水蜜桃 問左賣家 佢話發順豐生鮮件
運費 一箱水蜜桃10蚊
淘寶買個陣賣家收埋 去到自取唔洗錢

大宅

queena0108 發表於 18-8-4 07:46
因為我買水蜜桃 問左賣家 佢話發順豐生鮮件
運費 一箱水蜜桃10蚊
淘寶買個陣賣家收埋 去到自取唔洗錢

多謝資訊。

別墅

回覆樓主

剛到家,好爽甜

複式洋房

helen830 發表於 18-8-31 12:23
剛到家,好爽甜

Wow 有無link 望望呀?thanks

別墅

queena0108 發表於 18-8-31 12:24
Wow 有無link 望望呀?thanks

有幾個爛,不過賣家賠返錢

【云南昭通苹果早熟丑苹果2001苹果中果10斤净重 冰糖心新鲜包邮】http://m.tb.cn/h.3f7kf0K 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€eYUobdu39wB€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

[quote]helen830 發表於 18-8-31 12:29

都未霜降就有紅蘋果??? 我見其他都賣緊綠蘋果, 不管怎樣有得吃就好
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

helen830 發表於 18-8-31 12:29

【云南昭通苹果早熟丑苹果2001苹果中果10斤净重 冰糖心新鲜包邮】http://m.tb. ...

我都剛訂左呢間, 同你一樣價錢, 希望好食啦. 【云南昭通冰糖心丑苹果10斤 新鲜水果 非烟台栖霞洛川富士苹果包邮】http://m.tb.cn/h.3UeDHtP 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€Ya0rbWya142€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

PS: 賣家遲遲不發貨, 10SEP2018已退款了

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

別墅

andyman 發表於 18-9-5 23:31
我都剛訂左呢間, 同你一樣價錢, 希望好食啦. 【云南昭通冰糖心丑苹果10斤 新鲜水果 非烟台栖霞 ...

好爽好甜,再訂了

大宅

認識瑞士牛牛第二回

helen830 發表於 18-9-6 09:00
好爽好甜,再訂了

請問你用邊間集運?我都買左蘋果,用神州,但成五日先到,大部分都爛,賣家賠返錢,但其實運費仲貴過D蘋果,不過D蘋果真系好香好甜

別墅

BB629 發表於 18-9-10 12:14
請問你用邊間集運?我都買左蘋果,用神州,但成五日先到,大部分都爛,賣家賠返錢,但其實運費仲貴過D蘋果 ...

我用立信

翡翠宮

BB629 發表於 18-9-10 12:14
請問你用邊間集運?我都買左蘋果,用神州,但成五日先到,大部分都爛,賣家賠返錢,但其實運費仲貴過D蘋果 ...
五日咁耐, 多數我用新世代或晉越, 都今發後至。

複式洋房

queena0108 發表於 18-7-28 19:41
唔可以送香港...
順豐系發(生鮮件)
所以只能返大陸拎
即是所有水果都要自己到大陸取貨?

別墅

LoveLOVEGO 發表於 18-9-18 10:39
即是所有水果都要自己到大陸取貨?

我用立信,通常六點前俾錢,第日或者後日都到家

翡翠宮

9月11日買左另一間,[url]https://item.taobao.com/item.htm ... .254d2e8dNYWq9e&;id=554335703656&_u=jk8g5sdbc64[/url]
好足稱, 41個果, 很小很小的果子, 最大的一個只有135克,最少的一個102克, 比上年買的都細個, 味道很好, 沒有壞果, 但有4個縐皮得很, 總括是: 吃食得過, 但不會再買, 會買番以前買過的昭味店舖。

https://zhaowei.tmall.com/search.htm?spm=a220o.1000855.w5001-14319446900.5.602e7041kSe42k&search=y&scene=taobao_shop

禁止訪問

別墅

andyman 發表於 18-9-19 15:44
9月11日買左另一間,https://item.taobao.com/item.htm ... .254d2e8dNYWq9e&;id=554335703656&_u=jk8g5sdbc ...

好想買

首頁

尾頁

跳至