嘩!老咗住嗰啲高檔老人院幾好喎!

sabun
|
頭先電視講元朗嗰個富贵老人院幾正喎,又有專人服務,年紀大時賣鬼咗間屋入住都錯,起碼有照應,但好貴月租47000
appledai
|
這個價格我寧願請工人,哪怕座輪椅都可以成日帶個工人住郵輪,世界旅行。
Esther_531
|
47000一個月。。。。賣層樓要賣到過半億先夠捱到死,一年幾十萬。話甘快無哂
laiyee6121
|
appledai 發表於 18-7-28 22:17
這個價格我寧願請工人,哪怕座輪椅都可以成日帶個工人住郵輪,世界旅行。 ...

我都係咁話
sabun
|
appledai 發表於 18-7-28 22:17
這個價格我寧願請工人,哪怕座輪椅都可以成日帶個工人住郵輪,世界旅行。 ...

但如果得返你一個人,工人又突然唔撈,你又年紀大或大吉利是中埋風,自己點找工人呀!
sa~
|
係咩電視節目。我想睇。thx
catvv
|
sabun 發表於 18-7-28 22:11
頭先電視講元朗嗰個富贵老人院幾正喎,又有專人服務,年紀大時賣鬼咗間屋入住都錯,起碼有照應,但好貴月 ...

Cateye8888
|
$47000,自己請10個helper照顧自己重好
艾菲BB
|
我家庭入息都冇$47000/月
chingmon
|
月租47000是全包?還是只包食住、其他(eg陪睇醫生)另加?
ifung39
|
我想知邊個節目?
mln
|
反而想知點高檔法? 值得的入住的理由在哪裡?
TMC3012
|
好貴喎 有冇得預付 而家月供住幾千蚊先, 老左賣埋層樓搬入去
laukiki
|
chingmon 發表於 18-7-29 00:54
月租47000是全包?還是只包食住、其他(eg陪睇醫生)另加?

呢間護老院房租每分三等級,每個月最平標準雙人房3萬6最貴尊貴單人房4萬9,基本護理每月9千,高度護理萬5,特別護理萬8,其他例如用尿喉收3千,胃喉收1萬,失禁用尿片收多5千,陪診首4小時500之後每小時100。
每個月正常行得走得吾使睇醫生吾使攞藥加埋其他床上雜費5萬內應該可以。

c.vieri
|
laukiki 發表於 18-7-29 01:13

呢間護老院房租每分三等級,每個月最平標準雙人房3萬6最貴 ...

咁嘅價錢,千萬身家都唔係用得好多年
paradiso
|

我諗我要有3、5百萬現金+1個每月收到10萬蚊租嘅鋪位先夠膽入住
JD930
|
頭先電視講元朗嗰個富贵老人院幾正喎,又有專人服務,年紀大時賣鬼咗間屋入住都錯,起碼有照應,但好貴月 ...

差不多成五萬蚊但瞓得一個細細床位
missparent
|

北角養和附屬嗰間都好好服務!
babytea
|

呢間護老院房租每分三等級,每個月最平標準雙人房3萬6最貴 ...

Delete

chingmon
|

月租貴過西九,間野叫咩名?