六歲以上 用咩牙膏

SeaOtter
|
六歲以下好多選擇, 但六歲以上用咩牙膏呢? 剛試了大人用的, 佢辣到飛起, 請指教
tomato100hk
|
SeaOtter 發表於 18-7-28 23:23
六歲以下好多選擇, 但六歲以上用咩牙膏呢? 剛試了大人用的, 佢辣到飛起, 請指教
...

黑人綠茶味,無咁拿!
琪寶
|
高x 潔兒童牙膏
SeaOtter
|
琪寶 發表於 18-7-28 23:29
高x 潔兒童牙膏

車王嗰款? 六歲以下架!
ilikethis2005
|
我比過普通牙膏阿仔用,用左一兩次就頂唔順要用返果味,我都想知有邊隻好。
baby_yee
|
其實上小一去完牙科保健后醫生都叫佢地要開始用大人牙膏, 我女跟我地用黑人綠茶ok ar
Mella
|
...

我地用Oral B都ok

WunieCon
|
回覆 SeaOtter 的帖子

黑人茶倍健系列無乜薄荷,但我女暫時都只係用到杭菊嗰隻試過米嗰隻好香,但都係有輕微辣口,我女勉強刷咗幾日,次次刷完就投訴…
想試埋個茉莉白茶,因為我覺得個杭菊有d太甜,但未搵到邊度有得賣。
ChingyanPang
|
我個女5 歳半用呢隻

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Patrick_star
|
ChingyanPang 發表於 18-7-29 04:30
我個女5 歳半用呢隻

請問在那裡買?
ChingyanPang
|
Patrick_star 發表於 18-7-29 06:44
請問在那裡買?

我係加拿大買,香港萬0 應該有、或者你可以買呢個牌子都得
rebeccalin
|
有次我生左成口菲茲,用唔到普通牙膏,買左支Amway牙膏用,兩個仔女試左話幾好,一直用到宜家,兩年幾了。以前我有牙齒敏感,宜家好似少左發作
oceandeepsea
|
oral b,墨西哥製造,永旺11.5
koalalee88
|
...

萬寧有隻6至10歲既黑人 你去睇睇
hellohellojenny
|
用緊普通黑人牙膏
good_pig
|
SeaOtter 發表於 18-7-28 23:32
車王嗰款? 六歲以下架!

又其實大左用兒童牙膏會有乜嘢問題?
birdbird
|
good_pig 發表於 18-7-29 11:06

我都係咁諗。我仔初小時仲係用緊果d 兒童牙膏咋。大大下, 佢試我地d牙膏用到, 我就再冇買兒童牙膏。
Ho_BB
|
呢2隻

Charlotte_mom
|
試呢兩隻,易入口

Charlotte_mom
|
good_pig 發表於 18-7-29 11:06

唔夠,去唔到口臭