網購天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

我發現我被停了機,另外問了兩個人,都是這樣。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

tears 發表於 18-7-29 01:11

停左好耐。費時浪費時間上廣州搞實名。(之前上深圳實名)

大宅

打電話去客服試下開唔開通得到?

男爵府

沒有問題呀,不過當時係在廣洲做左實名同換細卡。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

上星期至喺大陸用過,冇問題

伯爵府

我十日前用到。今日發現用唔到。
叫朋友打IDD去我手機,話 停機
但另一張卡,我幫親戚買,佢極小用,反而開到。

大宅

回覆樓主:

我張卡都已經在廣州實名了,月頭仲可以用,但現在已經停了。

BeBe媽媽    發表於 18-8-2 10:21

大宅

回覆樓主:

睇其他論壇,唔只從化卡,連8蚊月租既日租卡都停,今次真係大開殺戒

男爵府

我都停了機,剛剛今天上深圳攪,佢話要五至十日先開通番,如果到時都唔得,放棄,
移動好黑人憎,成日玩停機.

珍珠宮

jkswoo 發表於 18-7-31 19:12
睇其他論壇,唔只從化卡,連8蚊月租既日租卡都停,今次真係大開殺戒

點解開殺戒?
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

大宅

mvshop8888 發表於 18-8-1 08:54
點解開殺戒?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=27612156&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
日租卡都有份

男爵府

patee 發表於 18-7-31 22:30
我都停了機,剛剛今天上深圳攪,佢話要五至十日先開通番,如果到時都唔得,放棄,
移動好黑人憎,成日 ...

琴日上深圳,今日開通番, 狀態 正常, 快D去深圳攪.

琥珀宮

jkswoo 發表於 18-7-31 19:12

比月租都停機?

大宅

mandy952 發表於 18-8-1 16:00
比月租都停機?

係,8蚊月租既都停

大宅

patee 發表於 18-8-1 12:15
琴日上深圳,今日開通番, 狀態 正常, 快D去深圳攪.

我張從化被停,星期六打去客服叫佢開通,佢唔肯,一味叫我上去營業廳攪,星期一發電郵去工信部投訴移動亂咁停機,要佢賠錢,今日移動客服打俾我,幫我開通番

panda361    發表於 18-8-18 20:29
patee    發表於 18-8-2 01:07
1號閑人    發表於 18-8-1 23:24

琥珀宮

jkswoo 發表於 18-8-1 19:47
我張從化被停,星期六打去客服叫佢開通,佢唔肯,一味叫我上去營業廳攪,星期一發電郵去工信部投訴移動亂 ...

琥珀宮

我張從化被停,星期六打去客服叫佢開通,佢唔肯,一味叫我上去營業廳攪,星期一發電郵去工信部投訴移動亂 ...

工信部即是那個部門?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我發現張從化卡完全收唔到短信, 想登入網上營業廳查下有無停機都唔得(既然收唔到短信, 恐怕已停機了)
請問係咪打電話請客服就可開通? 定一要上深圳開通?

打哪個電話號碼? thx

大宅

mandy952 發表於 18-8-1 19:52
工信部即是那個部門?
工信部即係工業和信息化部,直屬國務院,琴日佢查QQ單新聞都上晒財經版

大宅

phoenixM 發表於 18-8-1 22:56
我發現張從化卡完全收唔到短信, 想登入網上營業廳查下有無停機都唔得(既然收唔到短信, 恐怕已停機了)
請問 ...

我冇返大陸, 打廣東移動電話 +862010086 ,揀廣東話,先要求客戶開通番,好彩既佢幫你開,唔好彩唔肯,就會不停叫你去營業廳攪。
之後經大陸網友教路點投訴移動,去工信部網頁
http://www.chinatcc.gov.cn:8080/cms/shensus/
但好多野要填,所以我就email 去網頁講果個email address ,跟住百度搵D 範文改番D 資料,記得留番你香港電話,就send email過去
過兩日中移有客服直接打俾我,起先佢都叫我去營業廳攪,跟住我話我冇時間返上深圳,急住要收銀行短信,宜家用唔到銀行服務工作大受影響之類既吹水廢話,之後我俾我個服務密碼佢,十分鐘後開通番。

首頁
12345...7

尾頁

跳至