網購天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

題外話,香港打IDD 返大陸點間最平? 我用wechat out 打,$0.08 一分鐘,其實有冇D 再平D?

伯爵府

回覆 patee 的帖子

請問你去左邊間分店搞呀?要做嚟啲咩手續呢?

本來我都諗住被迫放棄張卡....其實我個個月都用一兩次去深圳及個個月都有增值。
都唔明點解會無端端香港收唔到?

(㕦一張親戚極小用既卡,就暫時還可以收到,佢反而數個月先用一次啊)

如果只去深圳一次,我都想開番啊!

男爵府

回覆樓主:

深圳實名,已經被停了幾個月。

男爵府

jkswoo 發表於 18-8-2 00:04
題外話,香港打IDD 返大陸點間最平? 我用wechat out 打,$0.08 一分鐘,其實有冇D 再平D? ...

wechat點解要收錢?

大宅

同問, 你去了邊間分店搞呀?

你的咭也是從化咭嗎?

Many Thanks oh...

patee 發表於 18-8-1 12:15
琴日上深圳,今日開通番, 狀態 正常, 快D去深圳攪.

我已成為了必獸暫苦主了.........

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jkswoo 發表於 18-8-2 00:03
我冇返大陸, 打廣東移動電話 +862010086 ,揀廣東話,先要求客戶開通番,好彩既佢幫你開,唔好彩唔肯,就 ...

好多謝你咁詳細的教路, 我打廣東移動電話 +862010086 要求開通返個電話, 但佢都係叫我帶齊文件去營業廳開通, 我唔肯, 要佢即時開通, 佢就死都話佢呢度無權限開通, 已將我要求記錄低, 交比有關部門, 話48小時內會開通返

究竟兩日內係咪真係開通返, 我好存疑, 我估佢可能hea我等我快D收線, 所以我講明如果兩日內開通唔到, 我一定會去工信部投訴佢地無故cut我機, 嚴重影響我使用銀行服務(呢樣係真的, 不是作大, 我轉帳需要收驗證碼)

再次感激CHING教路 (包括原來wechat out可以打長途電話, 我一直唔知呢樣咩黎)
如果有好消息(希望有啦~), 我會第一時間再上來報告

男爵府

回覆樓主

如果開通唔到從化卡,仲有咩辦法可以用內地網上銀行?我都停左機開通唔返但電話號碼已經綁定左網銀,而家用唔到銀卡服務,唔知算

子爵府

做小明上廣州咯

男爵府

tears 發表於 18-8-2 11:21
同問, 你去了邊間分店搞呀?
我個張都係從化咭,之前係廣州己實名。
我係海岸城攪,地址:海德一號保利文化廣場C214,係海岸城對面

男爵府

BeBe媽媽 發表於 18-8-2 10:26

請問你去左邊間分店搞呀?要做嚟啲咩手續呢?

其實好多分店,不過要溝通100店,唔係加盟店。
去到攞飛等叫號,初時話辦唔到要上廣州,我話打咗10086,佢話任何廣東省都得,
跟住佢就幫我攪,簽一張唔知也東東,跟住再拍幅照片。
我係去海岸城辦,唔算多人,等咗20多分鐘。

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

無啦啦收唔到短信又打唔倒電話,但我已經去廣州實名咗架,依家攪到入唔到網銀,激死

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

phoenixM 發表於 18-8-2 15:20
好多謝你咁詳細的教路, 我打廣東移動電話 +862010086 要求開通返個電話, 但佢都係叫我帶齊文件去營業廳開 ...

請問你係咪用香港電話打過去?會計IDD 長途電話費嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

garfield_pooh 發表於 18-8-4 19:31
請問你係咪用香港電話打過去?會計IDD 長途電話費嗎?

係會計長途電話費的, 由於我屋企既家用電話有IDD, 所以我用屋企電話打上去
如無裝IDD, 亦可參考上面Ching的做法, 用wechat out打上去, 每分鐘都只係HKD 0.08

伯爵府

咁我試下再下100店。多謝你教路啊

珍珠宮

phoenixM 發表於 18-8-4 20:58
係會計長途電話費的, 由於我屋企既家用電話有IDD, 所以我用屋企電話打上去
如無裝IDD, 亦可參考上面Ching ...

原來不用打長途電話,用停咗嘅咭係可以直連打10086比客服的

伯爵府

garfield_pooh 發表於 18-8-5 15:00
原來不用打長途電話,用停咗嘅咭係可以直連打10086比客服的

原來可以咁, 我學到野了

由香港打出, 算係跨境通話嗎? 會扣卡內的錢? 點計錢?

珍珠宮

garfield_pooh 發表於 18-8-5 15:00

不扣餘額?香港可打得通?

大宅

回覆樓主:

10086香港打唔到上去喎,idd 就得呀

男爵府

phoenixM 發表於 18-8-2 15:20
好多謝你咁詳細的教路, 我打廣東移動電話 +862010086 要求開通返個電話, 但佢都係叫我帶齊文件去營業廳開 ...

請問你開通返未呀? 我都留左電話等佢地覆,又係話48小時內會覆,昨天打俾佢地到而家都未有回覆,都唔知要等幾耐

首頁
12345...7

尾頁

跳至