網購天地

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

garfield_pooh 發表於 18-8-6 22:27
內容大約係話承諾唔再發出不良垃圾訊息,包括廣告訊息等,否則隨時終止服務,我簽完都覺得有問題,我張咭 ...

謝謝你詳細解答,thanks

男爵府

BeBe媽媽 發表於 18-7-31 12:29
我十日前用到。今日發現用唔到。
叫朋友打IDD去我手機,話 停機
但另一張卡,我幫親戚買,佢極小 ...

係咪普通話電話錄音話已停機?跟住英文講一次?

男爵府

回覆樓主

請問如果真係被停卡,但又唔記得服務密碼可以點做?之後在廣州做了實名的

伯爵府

回覆 joeypong 的帖子

係呀!
打左10086問,佢要我去廣州搞....
話我電話被人舉報 唔記得係 乜乜 電訊問題

我仲有幾十蚊響度。最主要係 電話號碼已經掛左 大陸戶口。

唉,真煩。還沒有時間去深圳試搞

明明在7月中 去深圳還用過,過左10日就被停了。

到而家都8月快月中了。唔想專登走去搞。...仲考慮中

大宅

joeypong 發表於 18-8-7 19:30
請問如果真係被停卡,但又唔記得服務密碼可以點做?之後在廣州做了實名的
...

唔記得服務密碼就麻煩,要打出打入充值紀錄,上廣州營業廳,仲要唔包肯幫你攪

大宅

BeBe媽媽 發表於 18-8-7 23:29
回覆 joeypong 的帖子

係呀!

發電郵投訴中移動亂停機,要求佢賠錢同上去再實名既交通費
工信部[email protected]
廣東通訊管理局[email protected]
留你個香港電話叫中移動覆番你
投訴到佢肯開通為止

男爵府

jkswoo 發表於 18-8-7 23:54
唔記得服務密碼就麻煩,要打出打入充值紀錄,上廣州營業廳,仲要唔包肯幫你攪
...

請指教,有兩張,被停機,一張記得服務密碼但唔見了張卡,另一張有卡但唔肯定個服務密碼,兩張都有充值過,其中一個連接了銀行户口玩支付寶淘寶,上深圳一轉,可以補領張卡開得番有服務密碼嗰張?另一張如果冇服務密碼開唔番係咪餘額都冇得退回?

大宅

joeypong 發表於 18-8-8 11:16
請指教,有兩張,被停機,一張記得服務密碼但唔見了張卡,另一張有卡但唔肯定個服務密碼,兩張都有充值過 ...

兩個case都要返廣州攪……

男爵府

jkswoo 發表於 18-8-8 12:06
兩個case都要返廣州攪……

噢,咁我放棄卡及餘額,索性開過一張聯通卡,去銀行轉電話號碼,有推介嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jkswoo 發表於 18-8-7 23:58
發電郵投訴中移動亂停機,要求佢賠錢同上去再實名既交通費
工信部[email protected]
廣東通訊管理局1 ...

不好意思,我想叉開問少少嘢, 嚟緊我想同家人上深圳玩一日, 如只上網一日,應該申請邊種流量最抵用?

大宅

joeypong 發表於 18-8-8 13:14
噢,咁我放棄卡及餘額,索性開過一張聯通卡,去銀行轉電話號碼,有推介嗎?
...

開張聯通日租卡,六蚊月租,實名後打電話或微信搵聯通客服改plan做五蚊米粉卡。

男爵府

jkswoo 發表於 18-8-8 18:52
開張聯通日租卡,六蚊月租,實名後打電話或微信搵聯通客服改plan做五蚊米粉卡。
...

5蚊米粉卡就是每個月扣5蚊?過關後聯通邊樹有?謝謝

大宅

phoenixM 發表於 18-8-8 16:37
不好意思,我想叉開問少少嘢, 嚟緊我想同家人上深圳玩一日, 如只上網一日,應該申請邊種流量最抵用?

...

之前有個農惠包好似幾抵,不過唔知仲有冇
響廣東移動app暫時抵玩既應該係10元10gb7日,開app後入圈住個位就見到

大宅

joeypong 發表於 18-8-8 18:54
5蚊米粉卡就是每個月扣5蚊?過關後聯通邊樹有?謝謝

係呀,月租5蚊,羅湖過關後直行,響扶手電梯後面就有間聯通營業廳,不過聞說張日租卡逢月頭入貨同好快賣晒

男爵府

jkswoo 發表於 18-8-8 18:59
係呀,月租5蚊,羅湖過關後直行,響扶手電梯後面就有間聯通營業廳,不過聞說張日租卡逢月頭入貨同好快賣晒 ...

多謝你的資料,除了要去銀行改電話,請問微信、支付寶、淘寶各樣的係咪都要改電話號碼?

大宅

joeypong 發表於 18-8-8 19:11
多謝你的資料,除了要去銀行改電話,請問微信、支付寶、淘寶各樣的係咪都要改電話號碼?
...

正路都要改,如果唔係要收短信時咪麻煩

翡翠宮

phoenixM 發表於 18-8-8 16:37

...

中国移动app有個3元1GB24小時

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jkswoo 發表於 18-8-8 18:56
之前有個農惠包好似幾抵,不過唔知仲有冇
響廣東移動app暫時抵玩既應該係10元10gb7日,開app後入圈住個位 ...

10元10gb7日抵玩喎, 謝謝你

伯爵府

lyh80115 發表於 18-8-8 20:29
中国移动app有個3元1GB24小時

3元咁好!? 這個要另外下載中國移動app嗎?
謝謝你教路

男爵府

醒目開學勳章

phoenixM 發表於 18-8-8 21:56
3元咁好!? 這個要另外下載中國移動app嗎?
謝謝你教路

你可於 wechat 關注中國移動內有,輸入電話號碼及驗証碼,可選擇話費或微信支付!

首頁
23456...7

尾頁

跳至