網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Wing03yan18 發表於 18-8-15 15:34
我只係開流動數據
吾洗開漫遊架
你音量鍵上方是否有個 R 字, 果個代表漫遊呀。

你好似用緊 WIFI 喎, 不是數據。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

Wing03yan18 發表於 18-8-15 15:34
我只係開流動數據
吾洗開漫遊架

你正在漫遊中;另外唔洗開流動數據,你唔會用佢喺香港上網。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 18-8-15 21:37
你正在漫遊中;另外唔洗開流動數據,你唔會用佢喺香港上網。

我無開漫遊,如果開左正常會有4G出現
查左電話費又無少到,吾開wifiㄧ様收到訊息
開卡時個女仔教我千其吾好開漫遊會收費的!

翡翠宮

Wing03yan18 發表於 18-8-15 21:51
我無開漫遊,如果開左正常會有4G出現
查左電話費又無少到,吾開wifiㄧ様收到訊息
開卡時個女仔教我千其吾好 ...

應該話唔好開漫遊數據,收費貴;而大陸卡喺香港連接到網絡,收到短訊就算係漫遊中啦。

大宅

回覆樓主:

今日同以前個從化卡賣家傾左陣,。俾8蚊月租的日租卡都同從化卡一樣上個月好多人被停機,擺明要趕走班低消費客戶

大宅

回覆樓主:

前日上廣州重開被停機的從化卡。 佢地送返4張 25蚊儲值咭俾我,有效期到2020年~~不過用晒之後會轉返米粉卡算了,唔使成日驚被停

翡翠宮

jkswoo 發表於 18-8-15 22:32
今日同以前個從化卡賣家傾左陣,。俾8蚊月租的日租卡都同從化卡一樣上個月好多人被停機,擺明要趕走班低消 ...

中移最多客,唔憂做

大宅

回覆樓主:

我也在深圳復通了,上星期六申請,今天中午已經復通。佢哋送左2張儲值卡比我,所以她没有留我香港電話。
我預先向10086app 查詢原因,然後將手機cap 圖比佢仔睇,沒有留難我。

大宅

回覆樓主:

我5張聯通東毛未停,0月租

男爵府

我2張卡都已經在廣州實了名,現在其中1張被停了。

大宅

回覆樓主:

死啦,我冇左服務密碼點算

男爵府

BeBe媽媽 發表於 18-8-12 00:42
回覆 jkswoo 的帖子

今日終於send左電郵喇。而家等....睇下有冇大陸電話打嚟。

你張從化咭開返未呀?

伯爵府

回覆 culifrance 的帖子

yesdraft封電郵send去,
留了香港手機,過一兩日(大約)
佢哋打嚟....問左啲野,再對密碼等等.....
最後開番喇。
你都快啲試下丫

男爵府

電郵是網上範文還是自己起草,還有copy嗎?

男爵府

回覆樓主:

多謝呢度jm教路,寫email 去通訊局投訴真係有用。我尋日send email去。今朝9點幾已經收到電話,同我對完資料就話張卡會1個鍾頭內開番,服務密碼都冇問。

仲未開番卡嘅jm都快啲 send email la ^^

BeBe媽媽    發表於 18-11-9 10:21

琥珀宮

dice_hk 發表於 18-11-8 14:22
多謝呢度jm教路,寫email 去通訊局投訴真係有用。我尋日send email去。今朝9點幾已經收到電話,同我對完資 ...

侯爵府

lyh80115 發表於 18-8-8 20:29
中国移动app有個3元1GB24小時

請問本身張卡幾錢? 要每個月收月費嗎? 要做實名嗎?

翡翠宮

purplechung 發表於 18-11-10 20:33
請問本身張卡幾錢? 要每個月收月費嗎? 要做實名嗎?

從化卡我喺淘寶買咗好耐,幾十蚊,零月費,但身邊唔少朋友已被停機,可能佢哋少用。

大宅

回覆樓主:

我張已經喺广州實左名,平時無嘜用,上BK先知陸續停卡,我諗住聖誕会上去,一check已经登入吾到,上星期五用wechat out打去客服,嗰小姐話佢試過都幫吾到我開返,又喺叫我留電話,又話香港電話吾得,又話要報告上級,同之前其他貼文所講一樣,我諗又hea我就收線,打算得閒我先 send email 投訴,點知今日收到短訊月結對賬,無其他,我即該登入,已經正常返,如果有其他未試可以打去客服講講,吾洗特登上去攪

大宅

請問各位成功開通返張從化咭的JM, 中移動客服覆返電話時要對什麼資料? 我已經忘記服務密碼, 亦沒有打出打入資料, 是否 email 去工信部都無得救呢? 如果 email 去工信部, 個人資料是否只寫香港聯絡電話就可以? 謝謝!

首頁

尾頁

跳至