親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-8-17 21:14
我想住一兩晚

住兩晚, 搭車耐D 都唔怕啦, 唔一定大明.

大明都係貪佢近O者.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

youhello507 發表於 18-8-17 23:44
住兩晚, 搭車耐D 都唔怕啦, 唔一定大明.

大明都係貪佢近O者.

唔想2老坐咁耐車,62亦會嫌悶,所以先考慮大明,但2日又太貴,而家諗爆頭都未知點

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-8-17 23:54
唔想2老坐咁耐車,62亦會嫌悶,所以先考慮大明,但2日又太貴,而家諗爆頭都未知點
...

OH.... 咁我諗唔到方法了.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

youhello507 發表於 18-8-18 00:09
OH.... 咁我諗唔到方法了.

有嘅,我讓步跟一日團

子爵府

Lqueenie 發表於 18-8-17 19:06

我本身訂左alpensia 同龍平2晚,龍平先1000/晚,加上自己 ...

我其實想alpensia , 但想book時已經好貴,先轉呔去大明,點知會3599一人(emoji)

子爵府

poohpooh1668 發表於 18-8-18 10:18
我其實想alpensia , 但想book時已經好貴,先轉呔去大明,點知會3599一人(emoji)
...

其實大明比起其他場都唔差 我覺得只係環境無 Alpensia 咁靚 但配套就真係多些 好似我唔滑雪 都仲有其他地方行下睇下

珍珠宮

poohpooh1668 發表於 18-8-18 10:18
...

我訂alpensia一晚都唔平,唔記得1700定1900

子爵府

Lqueenie 發表於 18-8-18 10:34

我本身hold左cny resort, 都2千幾一晚。但一出校曆見cny唔行得,即轉xmas, 但已超貴

珍珠宮

poohpooh1668 發表於 18-8-18 11:02
我本身hold左cny resort, 都2千幾一晚。但一出校曆見cny唔行得,即轉xmas, 但已超貴
...

你最後決定去邊?跟團定自己去?

子爵府

Lqueenie 發表於 18-8-18 13:11

你最後決定去邊?跟團定自己去?

大明,搵agent book,但都唔平嫁

珍珠宮

poohpooh1668 發表於 18-8-18 15:06

大明,搵agent book,但都唔平嫁

agent book房定跟團?

子爵府

Lqueenie 發表於 18-8-18 15:20
agent book房定跟團?

Package, 房 + ski

子爵府

Lqueenie 發表於 18-8-18 10:34

平過大明喎 大明都要2千尾一晚

珍珠宮

yp26 發表於 18-8-18 18:47
平過大明喎 大明都要2千尾一晚

係呀!不過只係2人房,龍平4人房仲平$1000/晚,所以我想自己去多d

男爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-8-17 12:37
我的 case 係有自己衫(我初學時都自備雪褲,不用租)2大2細,3人雪具,1大1小登山證, hkd $1000 搞掂

...

想問,淨租雪具+lift pass大約多少錢?
另外,snowland 係咪要另買pass 先入得,大約又多少錢,thanks!

子爵府

momodolop 發表於 18-8-21 12:05
想問,淨租雪具+lift pass大約多少錢?
另外,snowland 係咪要另買pass 先入得,大約又多少錢,thanks!
...

http://www.daemyungresort.com/web/dm_english/html/01vivaldi_english_sub_02_01.html

睇呢到, 外國人應該有折

Snowyland唔記得係30000/25000, 應該都有折

珍珠宮

poohpooh1668 發表於 18-8-21 14:42
http://www.daemyungresort.com/web/dm_english/html/01vivaldi_english_sub_02_01.html

睇呢到, 外國人 ...

我見叫agent買埋的話係30000/位,網上又搵唔到價錢,如果一樣我自己買

子爵府

Lqueenie 發表於 18-8-21 15:43
我見叫agent買埋的話係30000/位,網上又搵唔到價錢,如果一樣我自己買
我都無買, 我諗住到時去到, 有時間玩先買

別墅

HiPP勳章(1)

回覆 MRS_LIN 的帖子

羨慕
生命是雙親俾你,你冇得揀. 但生活是你自己的,所以希望大家可以開開心心地生活,反正喊又一日,笑又一日,大家努力啊.

男爵府

畀面勳章

poohpooh1668 發表於 18-8-21 14:42

睇呢到, 外國人 ...

thanks

首頁

尾頁

跳至