有無人成日都覺得孤獨?

franwu
|
自從去年同一個閨密無交往後就有呢隻感覺,話說佢心地唔好,佢衰就想人衰埋一份,但同佢識左好耐,大家話出街就出街。去年佢同男友分手,佢又咁岩發現我男友左啲唔岩既事,佢話俾我知,本身呢個行為無問題,但佢好心涼,笑到好似中左六合采咁既樣中我講。我當年grad入到大公司,佢無恭喜。去年同男友差不多去到結婚果時,佢話做姐妹睇下点先啦,你結得成先算,又話唔做姐妹既話就唔來!但我叫佢做,又係一副睇下点先既樣。

我有去黄大仙問。佢話呢個人行緊衰運唔好揾,我都發現自從同佢相認番(之前都絕交過),就衰咁耐。我一同佢絕交,就咩都順哂,復合結婚。總之無咩唔好。
konnie88
|
恕我直言,這種朋友,一個都嫌多,沒有損失的!別被無謂的人,給自己添煩.
Fishqqma
|
衹有呢一個朋友?
koalachan2002
|
franwu 發表於 18-7-29 09:23
自從去年同一個閨密無交往後就有呢隻感覺,話說佢心地唔好,佢衰就想人衰埋一份,但同佢識左好耐,大家話出 ...

呢d朋友識唔識都擺啦,有咩好孤獨,搵d興趣班識新朋友好過啦
franwu
|
Fishqqma 發表於 18-7-29 09:32
衹有呢一個朋友?

其實不是,有其他朋友,但他們都是久唔久gathering一大班人見下果隻,平日收工放工如果是隨意可約就是這位,有時佢即日約我都可以。但大個左,發覺佢未必係良師益友。。但無左佢,又好似有点孤獨咁。例如見到好天,我地可能即日約入離島行下,其他朋友又唔係呢種,佢地唔係唔深交,而係見面模式不是這種,但佢地係真心為我好的。
Samoyed.nana
|
我有個朋友都係 雖然無絕交 但永不交心 我準備結婚 佢都話結得成先算 我心諗 你有無攪錯!
Fishqqma
|
franwu 發表於 18-7-29 09:40
其實不是,有其他朋友,但他們都是久唔久gathering一大班人見下果隻,平日收工放工如果是隨意可約就是這位 ...

你結左婚?
crystal媽咪
|
疏遠,佢心地唔好
franwu
|
Fishqqma 發表於 18-7-29 10:03
你結左婚?

未,但已訂婚,下年先結
EEQQ68_CACA
|
唔係真心朋友,遠離佢、無遺憾。
反而最怕兩面人,每次說話要估佢背後動機,重辛苦,有時自己一人獨處,反而更覺自在!
Fishqqma
|
franwu 發表於 18-7-29 10:16
未,但已訂婚,下年先結

同自己男友去一樣開心
judychungpuiyan
|
franwu 發表於 18-7-29 10:16
未,但已訂婚,下年先結

咁你唔好搵佢住
以免結婚有咩阻滯

真心對你好既朋友
見到老友高興
点會冷言冷語撥你冷水
佢一点都不在乎你
你又何必盅個頭埋去
頓頓豬
|
只要放下
想通左 就不會再有呢個感覺
good_pig
|
konnie88 發表於 18-7-29 09:29
恕我直言,這種朋友,一個都嫌多,沒有損失的!別被無謂的人,給自己添煩.
...

係啦,孤獨都唔揾呢d人做frd
JChan
|
good_pig 發表於 18-7-29 10:58
係啦,孤獨都唔揾呢d人做frd

x2
Poyau
|
合則來 不合則去
youhello507
|
多參加活動,廣結朋友,自然會有好友
Mnbvcxdsa
|
回覆 franwu 的帖子

我以前都有個認識咗好多年仲衰過你個朋友既衰人,呢種人我寧願無朋友都唔會再同呢種衰人做朋友
osmanthus
|
franwu 發表於 18-7-29 09:23
自從去年同一個閨密無交往後就有呢隻感覺,話說佢心地唔好,佢衰就想人衰埋一份,但同佢識左好耐,大家話出 ...

樓主你唔駛谷氣,我舊年都同一個閨密斷絕來往,我嘅遭遇同你差唔多,我同佢由大學同學開始,一直當佢知心好友,佢前年婚姻失敗我重仆心仆命去開解佢,幫佢看小朋友。點知佢舊年設局害我,比我識穿後佢都冇再主動搵我,而我都唔想再見到佢。
呢種人係生活上耐唔耐就會遇到,就算以前細個幾friend都好,有啲人大咗就會變。
saming999
|
係吖我睇「恐怖在線」有位師傅佢都教過話呢一類型嘅朋友,係fatal attraction啊,你越鍾意佢,越代表佢對你幾世以黎都係咁傷害你的,要放下