親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

selina1109 發表於 18-8-14 07:52
擒日去到,超多人,熱,導遊話日本放十日假期。無快証,全部排隊。我地玩左一個鐘頂晤順出返市中心。回到4 ...

請問日本十日假期係乜嘢假,由邊日至邊日?

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chunchundaddy 發表於 18-8-14 09:26
請問日本十日假期係乜嘢假,由邊日至邊日?

導遊話類似大陸既黃金周,星期六開始,一連十日。

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

https://travel.kikinote.net/4014

日本盂蘭盆節Aug 13~16...加埋Aug 11~12(星期六、日)
唯有避開八月中旬,連酒店也特別貴

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

olimo 發表於 18-7-30 11:37
我兒子和女兒都是lego fans
前年去馬來西亞 legoland住了2晚
經常想去名古屋的那個

請問兩個LEGOLAND係咪差好遠?但啲設施係咪一樣咁多?
我兩個小朋友去過馬來西亞嗰個, 但嗰時妹妹太細, 好多嘢玩唔到, 所以諗照去, THX

別墅

milky_red 發表於 18-8-18 00:35
請問兩個LEGOLAND係咪差好遠?但啲設施係咪一樣咁多?
我兩個小朋友去過馬來西亞嗰個, 但嗰時妹妹太細, 好多 ...

馬來西亞果個未去過,但去過的朋友說比名古屋大,不過已相當殘舊。

相反,剛剛去完名古屋legoland ,設施新但感覺比香港迪士尼更細,不過如果小朋友六歲以上,都有好多遊戲項目可選擇,值得一去。

公爵府

Nando 發表於 18-8-18 06:53
馬來西亞果個未去過,但去過的朋友說比名古屋大,不過已相當殘舊。

相反,剛剛去完名古屋legoland ,設施 ...

剛去完名古屋legoland , 地方唔算好大,排好少時間就有得玩,但小朋友玩竹得好開心, 唔願走

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Nando 的帖子

THX

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

請問名古屋legoland 酒店及門票那裡訂會最優惠?

首頁

尾頁

跳至