問意見 (點去機場)

bubblegummy
|
想問下如果要搭早機 (大約8am 飛),有小朋友同行,你地會揀咩方法去機場?

1. 搭的士去九龍機鐵站,轉機場快線
2. 直接搭的士去機場

p.s.只想準時,價錢計落應該唔差太多。
|
bubblegummy 發表於 18-7-29 17:58
想問下如果要搭早機 (大約8am 飛),有小朋友同行,你地會揀咩方法去機場?

1. 搭的士去九龍機鐵站,轉機場 ...

直接坐的士,三個人幾百元,平均一人百多元,抵
wy_yen
|
我果時係早一日book定的士,第二日搭
|

咁早好少塞車
Mary媽咪
|
黎緊我都搭早機
都係選擇一家搭的士

tansyneko
|
如果得一同二揀,我揀二
fanny590
|
的士, 去得旅行都唔會再計較的士錢
櫻花bb
|
2!有小朋友、又要拎行李,費事轉車咁煩
tang0809
|
坐uber,預約定司機,唔怕朝早截唔到的士
peggy65
|

八點飛六點要到,九龍機鐵頭車05:53

又的士又機鐵,
倒不如舒舒服服坐的士一程度。
Wild_Lady
|
一定搭的士,前一晚 book 定。
youhello507
|
tang0809 發表於 18-7-29 18:21
坐uber,預約定司機,唔怕朝早截唔到的士

6am 到機場,5點幾上車,冇可能冇的士

用 apps 叫,1分鐘內有車

不會機鐵,咁辛苦
MM2H
|
的士,有小朋友同行,大家都舒服d
goat
|
既然兩種車費都差唔多, 咁就的士
brindlewin
|

睇你幾遠吧?
8點即係6點到,機鐵市區5:50才有車,車程20+.......帶住細路我會5點上的士直去。
肥豹
|
的士
patpat234
|
小朋友幾大先?
早2年9 &12 + 4個10歲 早一晚到機場瞓
TMC3012
|
一定的士
上次8點機, 費事等搭半夜班機場巴士(我近尾站怕爛, 試過頭班車黎到爛
油麥麥
|
2 啦! 大約 8am 飛,6am 要到達機場,坐的士
BBG520
|
緊係call定車啦