電髮來講師傅手勢緊要嗎?通常電加洗剪幾錢?

sabun
|
我覺得重要,我有一同事剛電完,成個c9咁,老咗幾年,喊住話要電返直;另一朋友則電爛了把頭髮,似枯草
但兩個電髮連洗剪都around1500不是貪平的,但落手電的不是髮型師是洗頭的人或助理,唔通有關係?
Chickentailbun
|
sabun 發表於 18-7-29 18:09
我覺得重要,我有一同事剛電完,成個c9咁,老咗幾年,喊住話要電返直;另一朋友則電爛了把頭髮,似枯草 :swea ...

捲錯方向唔同左型架 捲果個非常重要
sabun
|
Chickentailbun 發表於 18-7-29 18:49
捲錯方向唔同左型架 捲果個非常重要

喺囉!
但想問在香港是否通常同客電髮、染髮都喺juinor動手做,而不是髮型師本身做?
Chickentailbun
|
sabun 發表於 18-7-29 19:17
喺囉!
但想問在香港是否通常同客電髮、染髮都喺juinor動手做,而不是髮型師本身做?
...

我試過捲到中途 髮型師見到佢捲錯咗 或者卷得唔靚 要 嗰個人拆咗 再整
sabun
|
Chickentailbun 發表於 18-7-29 20:41
我試過捲到中途 髮型師見到佢捲錯咗 或者卷得唔靚 要 嗰個人拆咗 再整

所以我寧願揾些髮型師一個人由冼頭開始都喺佢1人負責晒嗰啲,贵1倍都願。
choco_soup
|
sabun 發表於 18-7-29 19:17
喺囉!
...

加錢就可以搵師父做。

我而家去一間one man band salon,只係得一個師父全程跟我一個客。價錢都係一千蚊包剪電染。

最正既係,個師父會幫我諗染髮顏色、髮型長度和電既style。好好玩。不過唔係人人接受到。
sabun
|
choco_soup 發表於 18-7-29 20:45
加錢就可以搵師父做。

我而家去一間one man band salon,只係得一個師父全程跟我一個客。價錢都係一千蚊 ...

全店得1人?
好平喎!
bbasco
|
重要, 藥水時間, 位置,卷的手摯效果差好遠, 不過個個人價值觀唔同, 有D覺得800蚊師傅同佢電髮都覺得貴,有D 三百蚊俾Junior 整都覺得抵, 要平定靚個人選擇, 當然都有好的助手, 但係我都buy師傅跟全程,日本都係咁, 全程 都係師傅跟, 洗頭都係
sabun
|
bbasco 發表於 18-7-29 21:37
重要, 藥水時間, 位置,卷的手摯效果差好遠, 不過個個人價值觀唔同, 有D覺得800蚊師傅同佢電髮都覺得貴 ...

喺,日本髮型師真喺one man bank,又專業,贵有道理
choco_soup
|
sabun 發表於 18-7-29 20:49
全店得1人?
好平喎!

係呀,全店得一個人,搵佢整頭無得walk in,佢只會一次招呼一個客。好正嫁。
ificould
|
choco_soup 發表於 18-7-29 22:24
係呀,全店得一個人,搵佢整頭無得walk in,佢只會一次招呼一個客。好正嫁。
...

咁幾好噃。可以PM我嗎?謝謝!
chita
|
加錢就可以搵師父做。

我而家去一間one man band salon,只係得一個師父全程跟我一個客。價錢都係一千蚊 ...

請問可pm我嗎?thx
winnie9266
|
加錢就可以搵師父做。

有興趣可否pm我邊間呀
次次去salon都失望..想搵間有心機整既師傅
pakheimami
|
choco_soup 發表於 18-7-29 22:24
...

可pm嗎?謝謝
cakii
|