同事結婚請飲

yoyolaw
|

同事請飲,由於另外D同事同佢friendD,變咗我要收夜,差不多9點半先去到
唔知去唔去好,同佢半生熟 早幾個月同一間鋪一年左右,依家唔同鋪,但舊鋪D人全部去,我地久不久都有一齊出黎飯局,都想比下面嘅,但又真係夜咗D
另想問應比幾多人情?
前排佢有問我去唔去到,我冇直接答佢,唔知係咪,如果我話去唔到,佢唔會派帖比我,所以問定我
good_pig
|
yoyolaw 發表於 18-7-29 19:36
同事請飲,由於另外D同事同佢friend D,變咗我要收夜,差不多9點半先去到
唔知去唔去好
另想問應比幾多人 ...

如果唔係全公司去,大家又唔熟咪唔好去囉
panda361
|
9點半,去乜嘢。
yoyolaw
|
good_pig 發表於 18-7-29 19:41
如果唔係全公司去,大家又唔熟咪唔好去囉

我估佢請嘅同事都會去,上次佢有問過我去唔去到,我冇正面答佢,公司同佢請飲嘅地方係同區
想問佢同唔去人情分別比幾多好?
dinner1314
|
yoyolaw 發表於 18-7-29 19:55

我估佢請嘅同事都會去,上次佢有問過我去唔去到,我冇正面 ...

唔去比$300
去睇酒樓定酒店
yoyolaw
|
dinner1314 發表於 18-7-29 20:03

唔去比$300

好似3,4星酒店
pig-mum
|
酒店人情貴D,去1000不去500
dinner1314
|
yoyolaw 發表於 18-7-29 20:09
好似3,4星酒店

去是否要$1000
不如八吓其他同事比幾多
yoyolaw
|
dinner1314 發表於 18-7-29 20:46
去是否要$1000
不如八吓其他同事比幾多

試下八唔八到,不過D同事同佢friend D,而且係經理級,一定唔會少
cecelc
|
都唔熟
我會唔去300
去500
good_pig
|

我估佢請嘅同事都會去,上次佢有問過我去唔去到,我冇正面 ...

800 去 / 500 唔去
TMC3012
|

9默半一定唔去啦, 而且唔係好熟
經理級又熟, 唔同你唔熟, 好難有參考價

啱啱同事先講, 去飲舊同事果餐, 幾個都封三千(真係睇住佢入封, 果幾個都係有錢既),佢都話3千真係跟唔到, 只係封一千
db7mu23
|
同事請飲,由於另外D同事同佢friendD,變咗我要收夜,差不多9點半先去到
唔知去唔去好,同佢半生熟 ...

梗係唔去 !
yoyolaw
|
TMC3012 發表於 18-7-29 21:20
9默半一定唔去啦, 而且唔係好熟
經理級又熟, 唔同你唔熟, 好難有參考價

半生熟咁囉,早幾個月同一間鋪一年左右,依家唔同鋪,但舊鋪D人全部去,我地久不久都有一齊出黎飯局
木土土
|

人地有問你,你無預早講唔去,人地要預位比你,所以最後就算唔去,都最好比番足去既人情

終極熊貓
|
yoyolaw 發表於 18-7-29 20:57
試下八唔八到,不過D同事同佢friend D,而且係經理級,一定唔會少

咁做好唔得體
cashdollar
|
帖都咪收啦,比錢做水魚!
mln
|
直接話比佢知因收工太夜唔去, 不過人情照比, 早少少告知, 人地有時間安排人數同座位。 多數問人地去唔去都係為了安排座位事項。
mln
|
cecelc 發表於 18-7-29 20:57
都唔熟
我會唔去300
去500

現在不是800嗎?
mok239
|
唔知去唔去好,同佢半生熟 ...

如果我係你, 我會唔去.

收 9 : 30 仲去? 當你去到時10 點......恭喜恭喜! 轉頭人地送客...

你又走去握手...又恭喜恭喜... 快到咁?

比我事後, 請佢食餐好嘅算囉! 傾下計, 食下野算啦!