大阪買錶

Popo8272003
|
8月尾成家,家人想買錶
大阪邊間平? 買g shock底嗎?
唔該哂
月見草
|
Popo8272003 發表於 18-7-29 21:24
8月尾成家,家人想買錶
大阪邊間平? 買g shock底嗎?
唔該哂

我之前響big camera 買過,有折扣,但不知是否最平。
另外有張5%off coupon.
Bic Camera 電子優惠

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2077353?=615

Popo8272003
|
月見草 發表於 18-7-30 04:35

我之前響big camera 買過,有折扣,但不知是否最平。

唔該哂你!
你買嗰隻係味made in japan?
大約幾錢?
月見草
|
Popo8272003 發表於 18-7-30 07:27
唔該哂你!
你買嗰隻係味made in japan?
大約幾錢?

嗰陣我買幾隻都係送俾人,忘記了是不是日本製造,但日本人寫嘢好清楚,你亦都可以問,佢哋好好服務!
Popo8272003
|
月見草 發表於 18-7-30 20:00
嗰陣我買幾隻都係送俾人,忘記了是不是日本製造,但日本人寫嘢好清楚,你亦都可以問,佢哋好好服務!:funn ...

唔該哂
馬爾太
|
我又唔覺大阪買嘢特別平。唔好忘記要俾銷售稅。
mercurycc
|
其實香港水貨更多款更平,次次去都有睇,
但搵唔到最新款,反而係香港更齊款。
mercurycc
|
馬爾太 發表於 18-7-31 08:11
買夠退稅好易。
mimi005
|
我 big camera 買了2⃣️次
oldyc
|
香港買仲平, 買2手先考慮日本
chloe2018
|
日本買G-Shock唔算平,手錶鋪價錢同香港差唔多,專門店買嘅話要再貴D,依家好多係泰國做,日本做好易睇,就係更貴。
NICOLE123
|
月見草 發表於 18-7-30 04:35

吾知平吾平6同尾去買左比仔女,折完退稅後一千元。黑色果隻係當天最新款的。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Popo8272003
|
NICOLE123 發表於 18-7-31 09:08
吾知平吾平6同尾去買左比仔女,折完退稅後一千元。黑色果隻係當天最新款的。

...

幾靚
Popo8272003
|
馬爾太 發表於 18-7-31 08:11

咁又係
我家人買
叫左佢係香港睇定價錢先
Popo8272003
|
mimi005 發表於 18-7-31 08:23
我 big camera 買了2⃣️次

係平d定款新d?
NICOLE123
|
回覆 Popo8272003 的帖子

我就覺得未必一定平過香港水貸. 不過就一定係真貨同有新款
而且可以慢慢試過先買.

一般都有即時退稅
sugar9413
|
咁seiko或者citizen買唔買得過呢?因為我見outlet有。
月見草
|
我啱啱呢次去日本無時間去Big cam行,其實想買返D日本制鬧鐘,之前買嗰卸貨幾個裝修時俾裝修C父拋個箱,掉到裡面散哂!
特別係一個防災鬧鐘,有燈有警告響聲同收音機功能!
Popo8272003
|
NICOLE123 發表於 18-7-31 23:29
回覆 Popo8272003 的帖子

我就覺得未必一定平過香港水貸. 不過就一定係真貨同有新款

明白
Popo8272003
|
sugar9413 發表於 18-8-1 00:03
咁seiko或者citizen買唔買得過呢?因為我見outlet有。

如果outlet應該平d
不過係我家人佢特別想要g shock