去韓國五日,大約對幾多錢好?

wonderful506
|
不購物,只用在食。係香港銀行對左won先定去到先對?多謝解答
Poyau
|
up
good_pig
|
車錢呢?
Pooh529
|
帶定現金,去到當地用銀聯提款機去當地㩒錢,機場都有提款機
FaMaBB
|
到韓國機場換小許先!
再在明洞找換店換呀!
happyb_happyb
|
wonderful506 發表於 18-7-30 00:15
不購物,只用在食。係香港銀行對左won先定去到先對?多謝解答
去明洞兌
|
唔該晒各位
ryan_mami
|
wonderful506 發表於 18-7-30 00:15

機場巴士約14000一個人,唱夠坐巴士,其他去明洞唱.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
ryan_mami 發表於 18-7-31 02:11
機場巴士約14000一個人,唱夠坐巴士,其他去明洞唱.

Thanks
Jasmine-4711
|
回覆 Pooh529 的帖子

1) 旅行社說在韓國首爾用 Union pay ATM card只可本地人提款用.
只有在機場的ATM才接受外國人的union pay ATM card, 在普通街上ATM唔用得?

2) 请問在韓國機場找换店或是在機場ATM唱抵d?

last day 先去明洞等地方shopping,所以不可回程在shopping mall先唱.

thanks
MSAA
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-11 22:18

1) 旅行社說在韓國首爾用 Union pay ATM card只可本地人提款用.

可以在貼有 Global ATM提款機提款
anpanmenbaby
|
係香港唱少少先(夠搭車費去酒店)
去到明洞再唱,大使館果邊最抵!
ianian_2008
|

我地一家三囗 用左大約一萬蚊左右
如果坐地鐵 交通費都算便宜
Pooh529
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-11 22:18

我都係跟團,我分開三次提款,第一次機場,第二次酒店,第三次街市,要留意機場最多一次提30萬won,我開通返銀聯提款卡,去到韓國搵返有銀聯標誌提款機,就可以去當地提款,其實計過同現金去當地唱都係差不多,所以最後都係銀耶提款
Pooh529
|
酒店,機場每次最多提30萬won,反而去當地人街市,可以提到100萬Won,跟團導遊都有得唱,唔使太擔心
B301
|
去到韓國首爾仁川機場唱,有好多唱錢counter.
B301
|
帶大紙去.
我剛去完韓國,明洞至出名果間大使館唱錢完來比大紙對得高d.如果比$100紙會兑得小d......!
lina9316
|
Pooh529 發表於 18-8-12 00:05
我都係跟團,我分開三次提款,第一次機場,第二次酒店,第三次街市,要留意機場最多一次提30萬won,我開通 ...

唔係wor。我係釜山機場櫃員機一次過攞60萬won。
可能你離港前設定數量有關
Pooh529
|
lina9316 發表於 18-8-12 07:46
唔係wor。我係釜山機場櫃員機一次過攞60萬won。
可能你離港前設定數量有關
...

其實係每部機唔同,我係去首爾,都搵咗好耐先搵到㩒100萬won嘅機
頓頓豬
|

幾多個人