住村屋,屋企有好多曱甴

heyhey2011
|
住村屋,屋企有好多曱甴好驚,刹完-隻又黎—隻,裝哂蚊網,全屋密封,都吾知點解仲有禁多曱甴,有咩方法可以刹佢全家
maili
|
要殺全家一定係藥餌
kid
|
heyhey2011 發表於 18-7-30 03:02
住村屋,屋企有好多曱甴好驚,刹完-隻又黎—隻,裝哂蚊網,全屋密封,都吾知點解仲有禁多曱甴,有咩方法可以刹 ...

用一點絶
Poyau
|
四脚蛇幫到手
JD930
|
Poyau 發表於 18-7-30 23:57
四脚蛇幫到手

Poyau
|
JD930 發表於 18-7-30 23:58

做乜咁震
JD930
|
Poyau 發表於 18-7-31 00:15
做乜咁震

怕怕
AllAboutLove
|
會唔會係渠口捐上來? 上下層d鄰居會唔會好污糟?
Poyau
|
JD930 發表於 18-7-31 00:20
怕怕

四腳蛇驚人 見人就走 不用怕
JD930
|
Poyau 發表於 18-7-31 00:29
四腳蛇驚人 見人就走 不用怕

咁都好啲
日本成
|
Poyau 發表於 18-7-30 23:57
四脚蛇幫到手

,我地屋企又係有條四條蛇,屋企未試過有曱甴出現
wonderful506
|
住村屋,屋企有好多曱甴好驚,刹完-隻又黎—隻,裝哂蚊網,全屋密封,都吾知點解仲有禁多曱甴,有咩方法可以刹 ...

我都係,我依家連廚房都整蚊網!再有就用藥!
anyuser18
|
biokill 橙色 ok喎
chole_bb
|

住地下?我住村屋一樓冇乜曱甴,反而好多蜘蛛
Babycmf
|

我住村屋地下,隔離阿婆成日煲湯,將啲湯渣 就咁島喺佢屋企門口,都吸引好多曱甴行嚟行去, 我正正住喺佢隔離 ,我住咗差唔多兩年 ,曱甴都係得三隻 入過屋企嘅門口, 屋企仲有一條住咗兩年嘅四腳蛇,去到深夜佢就唱歌(我通常友佢),前排屋企仲出現咗一隻黑寡婦嘅蜘蛛, 久唔久就有年青版吳公 出現, 除咗條四腳蛇之外 通通被我纖滅曬
Babycmf
|
Babycmf 發表於 18-7-31 02:01
我住村屋地下,隔離阿婆成日煲湯,將啲湯渣 就咁島喺佢屋企門口,都吸引好多曱甴行嚟行去, 我正正住喺佢 ...

我嘅習慣, 一我自己唔煮嘢食, 二我一個禮拜吸塵拖地兩次 ,三我屋企謝絕廢物收容所,四 窗口密封 平時唔會打開,五開封咗嘅食物會擺喺雪櫃, 我自己就唔會擺藥餌, 因為只會吸引更多曱甴嚟食你嘅藥, 跟住唔知道痛呢埋咗你間屋一二邊瓜老襯, 搵得到條屍由自可, 搵唔到突然間有一日畀你撞正佢條屍,又比佢嚇你一餐, 得不償失你考慮清楚 一切從習慣開始
sjnl43
|
Babycmf 發表於 18-7-31 02:01
我住村屋地下,隔離阿婆成日煲湯,將啲湯渣 就咁島喺佢屋企門口,都吸引好多曱甴行嚟行去, 我正正住喺佢 ...

我巳經訓練到, 唔洗Tools 淘手打小強, 見一只打一只, 無生存機會

咪無用, 隔離dirty 係無得攪,只有搬

sukkiu
|
日本成 發表於 18-7-31 00:55
,我地屋企又係有條四條蛇,屋企未試過有曱甴出現

我兩樣都有。
caca0921
|
1. 所有窗/鐵閘装蚊網
2. 封渠口,浴缸/企缸唔用要蓋住渠口
3. 定時在門口噴biokill
4. 出入要快手,唔好成日打開鐵閘, 我試過浪緊衫有曱甴偷走入嚟,好彩好快搵得返,冇落地生根,之後我每次都好小心咁開門,睇下門口有冇小強,閂門之後又會睇下門口附近有冇小強嘅蹤影
Melmel2004
|
我都係密封屋企,但小強會係冷氣機口入