想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好想諮詢各位sis的意見, 謝謝大家(emoji)(emoji)
我對上一次係6月25日DD, 但到今日都未m come...

之前睇apps話8-12/7會是排卵期, 所以呢段日子都有交功課努力過; 到21/7晚上等緊位食飯時突然個子宮位好痛(真係好突然 前一分鐘仲同老公有講有笑玩手機), 初時都會以為係咪準備m所以肚痛? 佢係吉下吉下好似針吉咁, 一時又抽住抽住連行路都要曲埋行(但呢種痛完全唔似平時d經痛), 呢個感覺持續到星期一早上都有(但痛楚一日比一日輕), 但求安心所以我都去咗婦科醫生度檢查但醫生又話子宮一切正常無事。

打後的日子都一直長期好想食嘢, 口胃超好, 比以往多咗屁放同胃氣, 個肚又脹到成個波咁, 個胸又脹又痛, 長期好攰好眼訓....其實d徵兆好似谷m嗰d徵兆(但我覺得感覺好唔一樣, 可能係我緊張多心吧) 搞到我都好緊張好囉囉攣><

但28-29/7呢兩日就突然無咩胃口, 不過都食到嘢的, 個肚已經無咁脹, 但胸部都keep住好脹好痛, 同埋繼續有屁放有胃氣, 琴日全日仲持續好輕微的一陣陣頭痛, 又突然勁眼訓, 同埋有少少黃色的白帶分泌物。

其實我之前太心急, 大概1X號嘅時候用曼秀雷敦驗過係無中的,到昨日早上用綠D驗過都係無......但又一直有呢d徵兆 m又未到.....

各位有經驗的sis...我是否太過緊張了?>.<

大宅

回覆樓主:

我都係6月25日黎m,到現家都未黎,心大心細,驗定唔驗?驗到無好down,驗到有又擔心,因為我高0加上小產過,唉

別墅

ibe 發表於 18-7-30 12:00
我都係6月25日黎m,到現家都未黎,心大心細,驗定唔驗?驗到無好down,驗到有又擔心,因為我高0加上小產過, ...

大家互相鼓勵 加油啊!!!!!
我好明白呢種心情 驗到無嗰刻真係好灰.....

洋房

MAMAEGG 發表於 18-7-30 12:33
大家互相鼓勵 加油啊!!!!!
我好明白呢種心情 驗到無嗰刻真係好灰.....

試下用早早孕試紙 好準! 好快會知

男爵府

MAMAEGG 發表於 18-7-30 11:29
好想諮詢各位sis的意見, 謝謝大家(emoji)(emoji)
我對上一次係6月25日DD, 但到今日都未m come...

你週期一般幾長?

別墅

kw.1215 發表於 18-7-30 15:26
試下用早早孕試紙 好準! 好快會知

我星期日早上用過綠D 白板:(

別墅

cavy0511 發表於 18-7-30 19:09
你週期一般幾長?

24/1, 28/2, 27/3, 3/4, 29/5, 25/6
平均都係27-3X日
唉。。。

侯爵府

MAMAEGG 發表於 18-7-30 19:37
24/1, 28/2, 27/3, 3/4, 29/5, 25/6
平均都係27-3X日
唉。。。

其實睇apps 排卵唔準架,你無用紅d?

別墅

freshrose 發表於 18-7-30 19:44
其實睇apps 排卵唔準架,你無用紅d?

無啊:(

洋房

我剛
我都係好似谷M 的感覺, 胃氣,打氣嗝,屁屁等
其中有天我印象最深刻係我喺條街係突然暈咗2下,好似有種墜落的感覺。
而呢段期間,我有KEEP 住度體溫,一直維持溫度37以上,有天我仲標到上37.4度
大家加油...
痴實媽媽

複式洋房

樓主M左未?
我6月16日DD,未M ,綠D 白板,CB 唔中
唔知想點
之前cycle 大約28-31日

複式洋房

我嗰陣時好眼瞓,眼瞓到覺得自己喝睡症,你不如真的驗下,因為我嗰陣時遲來三日都驗左係驗到㗎。

別墅

katysys 發表於 18-8-2 17:46
樓主M左未?
我6月16日DD,未M ,綠D 白板,CB 唔中
唔知想點

M咗luuuuu....昨日剛剛到
今次突然係38天才來m
空歡樂一場唯有下個月再努力過!

別墅

cchan12345 發表於 18-8-2 17:54
我嗰陣時好眼瞓,眼瞓到覺得自己喝睡症,你不如真的驗下,因為我嗰陣時遲來三日都驗左係驗到㗎。
...

我剛嚟m了下個月再努力過

別墅

我諗係太緊張所致, 我今次既情況都有D似你, 最後遲左4天黎M
大家下個CYCLE再努力啦

別墅

missbochu 發表於 18-8-14 14:20
我諗係太緊張所致, 我今次既情況都有D似你, 最後遲左4天黎M
大家下個CYCLE再努力啦 ...

加油啊 大家一齊努力努力
我宜家用緊CB+紅D check排卵, 等待排卵日子中。。。(今日係Day14不過CB係圓圈紅D仲係好淺的粉線)

別墅

park_kiki 發表於 18-8-1 17:48
我剛
我都係好似谷M 的感覺, 胃氣,打氣嗝,屁屁等
其中有天我印象最深刻係我喺條街係突然暈咗2下, ...

恭喜啊 一切順順利利啊 祝BB痴實你 接下好孕先

別墅

回覆 MAMAEGG 的帖子

我都買左clearblue 驗排EGG AR, 樂觀D面對, 我相信有一次會中既!! 加油

大宅

MAMAEGG 發表於 18-8-14 15:22
加油啊 大家一齊努力努力
我宜家用緊CB+紅D check排卵, 等待排卵日子中。。。(今日係Day14不過 ...

加油吖。。
其實排卵後都會有個堆徵狀架
只不過自己太想中所以套徵狀
咁樣會好大壓力架
壓力都會影響bb着床
既然m到就收拾心情,好好調理再黎過

共勉之

別墅

fairymeow 發表於 18-8-15 15:09
加油吖。。
其實排卵後都會有個堆徵狀架
只不過自己太想中所以套徵狀

多謝你啊:)
其實我都一直提自己放鬆d放鬆d, 但真係好難架HAHAHA 係個心情太緊張啦
宜家我連每日check排卵都好緊張...成日擔心會唔會有問題 點解紅D條線一時又深色一時又淺色HAHA

首頁

尾頁

跳至