去迪士尼真係好貴,有無D平平地俾小朋友玩機動遊戲

Christine_L
|
暑假諗住帶小朋友去D主題樂園玩下機動遊戲,點知去一次迪士尼,大人原來已經加價加到$619,小朋友都要成$458,一家三口去就要成二三千,真係好拿利!有無JM有樂園好介紹?
saufongng
|
本地有機動遊戲玩既地方除左海洋公園真係唔多,其他都係商場波波池果堆
Pollyowen
|

馬鞍山中心有迴旋木馬騎
咩都唔識
|
我唔會博, 不知名樂園, 唔知佢D機動遊戲安唔安全
你知機械既野日久失修好鬼危險
香港兩大樂園入場費咁貴, 我估都有一半以上係比機械野做維修保養+人工
我都去唔起, 一家三日去一去, 連埋食野, 咁就跌兩三千

Christine_L
|
Pollyowen 發表於 18-7-30 12:17
馬鞍山中心有迴旋木馬騎

都可以考慮......想問多句呢西九龍係咪無得再玩果部車?
同埋中心果度係咪好似X險樂園咁入錢玩一鋪得一隻木馬騎?唔該哂
patpat234
|
Christine_L 發表於 18-7-30 12:12
暑假諗住帶小朋友去D主題樂園玩下機動遊戲,點知去一次迪士尼,大人原來已經加價加到$619,小朋友都要成$ ...

深圳老街,但你敢唔敢去?
Vin828
|
本地遊選擇都多既…….靜態既有科學館,歷史博物館,至於玩既樂園就應該得返迪士尼樂園同海洋公園….動植物公園無得玩。
如果唔介意貴既就推介東京Disney Sea,服務一定係最top同埋日本又多野玩同食,不過近日日圓好似都有少少回升既勢頭。
Christine_L
|
patpat234 發表於 18-7-30 12:20
深圳老街,但你敢唔敢去?

願聞其詳? 如果係"貼地"既遊戲 / 室內親子碰碰車都可以考慮?
patpat234
|
Christine_L 發表於 18-7-30 12:22
願聞其詳? 如果係"貼地"既遊戲 / 室內親子碰碰車都可以考慮?

類似荔園果啲,唔會太刺激
Christine_L    發表於 18-7-30 12:26
yokulami
|
黃埔冒險樂園
youhello507
|

深圳兒童樂園

話時話,法國都平過佢,近乎全世界最貴
Pollyowen
|
Christine_L 發表於 18-7-30 12:19
都可以考慮......想問多句呢西九龍係咪無得再玩果部車?
同埋中心果度係咪好似X險樂園咁入錢玩一鋪得一隻木 ...
西九龍我唔識呀, 馬鞍山中心果個都幾大個, 唔使錢, 只係要排隊, 每次放1x個小朋友入去玩, 大約半個鐘放一班人入去, 但我唔知係咪得六, 日有開
Christine_L    發表於 18-7-30 12:27
章太郎
|
Christine_L 發表於 18-7-30 12:12
暑假諗住帶小朋友去D主題樂園玩下機動遊戲,點知去一次迪士尼,大人原來已經加價加到$619,小朋友都要成$ ...

黃埔花園的冒險樂園都算多機動遊戲
Pollyowen
|
海洋公園平過迪士尼, 又有魚睇, 又可坐吊車, 都幾多野玩
patpat234
|
Christine_L 發表於 18-7-30 12:22

https://www.google.com.hk/amp/s/kknews.cc/zh-hk/travel/kz5qj3p.amp

再唔係 深圳野生動物園都有一 part 玩機動遊戲
http://www.szzoo.net/index1.asp
Christine_L
|
Pollyowen 發表於 18-7-30 12:27
海洋公園平過迪士尼, 又有魚睇, 又可坐吊車, 都幾多野玩

係呀,7月頭已經去左轉,雖則滑浪飛船好好玩,但想有D新意
Angelmme
|
如果真係要近既樂園我估都係得廣州既長隆歡樂世界似樣D,果度都算OK多機動遊戲玩,規模算大, 完全夠你玩足一日
Christine_L
|
Angelmme 發表於 18-7-30 12:29
如果真係要近既樂園我估都係得廣州既長隆歡樂世界似樣D,果度都算OK多機動遊戲玩,規模算大, 完全夠你玩足一 ...

歡樂世界都有興趣,想問多句如果唔住佢酒店即日來回玩會唔會太趕?同埋計埋住同入場會唔會仲貴?有無JM玩過可以分享下佢D機動遊戲如何?

panyeung
|
黃埔冒險樂園,早上去抵D,好似$160仼玩
Angelmme
|
回覆 Christine_L 的帖子

我上年一家大細去過,有老有嫩,果度都算叫要刺激有刺激,要合家歡有合家歡。一行五個人,兩間房連埋入場都係3千蚊有找,仲可以叫做一個短trip咁。佢個火箭過山車都幾正,之後玩碰碰船就連我阿媽同仔仔都係咁話要玩多次,所以我對長隆都叫做正評。
如果要冇咁刺激嘅機動遊戲,可以帶小朋友玩果個FING FING韆鞦,或者簡簡單單陪佢地玩音樂船都夠皮,見到佢地開心我都會一齊坐多幾轉
Christine_L    發表於 18-7-30 12:35