資訊分享:外遊包車包司機費用

Sumyeema1
|
我只試過高雄↔墾丁,七人車,六年前收費每日hkd1000, 司機住宿自理。

事後萬幸包車,因為剛剛颱風過後,好多路水浸,我的司機超pro, 識搵小路避開水浸地段。

當晚在墾丁酒店遇到永安團友,佢哋架旅遊巴塞咗8小時。
SaBB
|
Sumyeema1 發表於 18-7-30 16:46
我只試過高雄↔墾丁,七人車,六年前收費每日hkd1000, 司機住宿自理。

事後萬幸包車,因為剛剛颱風過後, ...

台北一>宜蘭、3500 台幣、五人車、今年2 月價錢。
Sumyeema1
|
SaBB 發表於 18-7-30 16:53
台北一>宜蘭、3500 台幣、五人車、今年2 月價錢。

去台灣,包車服務費用不貴,又方便好多。

唔知有冇其它地方分享?
007~sa
|
台灣唔貴係因為佢地個邊人工好低
大部分人$6000/7000一個月
你計返其實咁既價比例好誇張
Sumyeema1
|
007~sa 發表於 18-7-30 16:59

所以美加歐洲澳紐,多是自駕。請當地司機貴好多。
終極熊貓
|
007~sa 發表於 18-7-30 16:59

咁車,油,食住呢
007~sa
|
終極熊貓 發表於 18-7-30 17:04
咁車,油,食住呢

所以個邊咪可以hk$15一個便當
我地去就平
其實佢地生活唔覺得錢好用
Sumyeema1
|
終極熊貓 發表於 18-7-30 17:04
咁車,油,食住呢

油錢,台灣平過香港?
終極熊貓
|
Sumyeema1 發表於 18-7-30 17:12
油錢,台灣平過香港?

所以呢?
Sumyeema1
|
泰國布吉,包車價錢:

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
家家公主
|

我地一家...2大1小 前年去台北宜蘭.....包2日..8個鐘..連送機... 7人VAN HKD 3000
下月去台北又再搵佢....接機車我地去玩幾小時再送酒店....送機....7人VAN .HKD 1000

7人VAN好正....可以買完野放哂晌佢車..坐得好舒服...司機好好人...
又拎野又搬...仲話要抱阿仔......又請我地飲野...

午餐我地就請埋佢食...好開心...所以今次去又搵返佢....

Sumyeema1
|
Melbourne great ocean road day trip, 包車價:

Sumyeema1
|
終極熊貓 發表於 18-7-30 17:18
所以呢?

答非所問。
Sumyeema1
|
San Francisco 酒莊, USD320 per day (8 hours)

yeungemil
|
家家公主 發表於 18-7-30 17:20
我地一家...2大1小 前年去台北宜蘭.....包2日..8個鐘..連送機... 7人VAN HKD 3000
下月去台北又再搵佢.... ...
請問可以分享司機資料嗎, 因為星期日去宜蘭想包車, THANKS

家家公主
|
yeungemil 發表於 18-7-30 17:34
請問可以分享司機資料嗎, 因為星期日去宜蘭想包車, THANKS

Pm u

但你星期日就要應該BOOK 唔到...你不妨問下佢...
我前年去1個月前BOOK.....我今次都係一樣....
無話可說
|
台灣日常消費比香港平,所以我地去玩咪覺包車唔貴囉!幾年前都台北包左半日車去玩九份,好似計返港幣$600~800咁上下
無話可說
|
Sumyeema1 發表於 18-7-30 17:18
泰國布吉,包車價錢:

布吉呢個價有d貴喇,應該搵好出名果個....哥,再平d
無話可說
|
樓主,有無日本好介紹呀?
Sumyeema1
|
無話可說 發表於 18-7-30 18:02
樓主,有無日本好介紹呀?