自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

木土土 發表於 18-7-30 18:36
個799包埋國家公園入場費,無理由包晒1-8位也是同一價錢。
而且若8人total 799,每人只需Aus 100,包車費 ...

Great Ocean Road 冇收費,多是 Melbourne 出發吧,計番 HKD 5xxx 一車,都唔算平啦

大宅

家家公主 發表於 18-7-30 17:20
我地一家...2大1小 前年去台北宜蘭.....包2日..8個鐘..連送機... 7人VAN HKD 3000
下月去台北又再搵佢.... ...

請問可以分享司機資料嗎?想plan聖誕節去台北,有小朋友,想舒服D. Thanks.

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 18-7-30 16:46
我只試過高雄↔墾丁,七人車,六年前收費每日hkd1000, 司機住宿自理。

事後萬幸包車,因為剛剛颱風過後, ...

N Z/AUS,我都玩過small group tour包司機(兼響導)車,約每人NZ/AUD1000一日(4日8人起跳),北領地到烏拉烏(紅色大石),N Z南島hiking.
泰北玉龍山平些,每人2000港幣3日trip,16人。

珍珠宮

007~sa 發表於 18-7-30 22:58
其實local tour唔係包車喎
只係利用佢地去緊你打算去的地方
公司做團體成本低好多

自定(tailor made /private guided )路線同本地團唔同,司機兼響導又要有應急能力,價錢可以好貴。

珍珠宮

木土土 發表於 18-7-30 19:40

去年阿囡在Aus,幫佢睇過d local tour係超費,所以覺得包車 ...

如果睇Thomas cook那些一定唔平,但有其價值講澳洲地理文化。
但去唐人街,基本上只係司機+車(好彩香港人,大多數係大陸學生/台灣人)就只講移民生活多,價錢平一半以上。

我地行rainforests, 請嘅係退伍軍人,貴好多但真係學好多野

侯爵府

上個月先係巴厘島返黎,一日10小時包車英語司機都係HKD240抵到爛,2個人坐toyota5人車好舒服。

首頁

尾頁

跳至