上網買野用智能櫃

siuman1011
|
請問如果俾錢果陣已經加左錢用智能櫃($18),到開櫃果陣仲駛唔駛俾錢?

如果要係咪去順豐攞仲平??
jtw_ki
|
唔駛
MC(TIGER)
|
siuman1011 發表於 18-7-30 18:16
請問如果俾錢果陣已經加左錢用智能櫃($18),到開櫃果陣仲駛唔駛俾錢?

如果要係咪去順豐攞仲平??

如果你俾左,正常唔使再俾啦
Ada2288
|
如果已經比左運費比賣家,用智能櫃就咁入收到sms個code就可取貨
siuman1011
|
上次間野收左我2次錢!!
唔覺意又落左單先醒起

anyuser18
|
唔駛喎
cattz288
|
siuman1011 發表於 18-7-30 18:35
唔覺意又落左單先醒起

點收兩次呢?
fooksquare
|
智能柜和順豐門市取, 同一件貨, 是一樣價錢, 無貴d
tantanmama
|
唔覺意又落左單先醒起

如果你已俾運費賣家而賣家又到付份件,你應該問賣家退番運費俾你。
fupigpig
|
tantanmama 發表於 18-7-30 18:49
如果你已俾運費賣家而賣家又到付份件,你應該問賣家退番運費俾你。

正解。有時係賣家大意,收左運費又填到付,不過人有錯手,多數同對方講聲都會盡快退番運費。
我網購如果不包SF嘅,直接計到付就算。
Poyau
|
cattz288 發表於 18-7-30 18:45
點收兩次呢?

網購收1次 到付又收1次
Birzzle
|
唔覺意又落左單先醒起

依家啲智能櫃好tricky, 你入完password 後會叫你比貼士,係咪咁樣你以為係比多一次錢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cattz288
|
Birzzle 發表於 18-7-30 20:20
依家啲智能櫃好tricky, 你入完password 後會叫你比貼士,係咪咁樣你以為係比多一次錢?
...

死物都識叫你比tips???
cattz288
|
fupigpig 發表於 18-7-30 18:59
正解。有時係賣家大意,收左運費又填到付,不過人有錯手,多數同對方講聲都會盡快退番運費。
我網購 ...

上次幫同事運急件到深圳, 明明賣家係包普通快遞費, 但我叫揀sf預付, 佢唔係應該計sf運費減本身運費? 講完一大論佢都好似唔明咁!話sf幾錢, 就咁貨錢加運費咁比!
Birzzle
|
Birzzle 發表於 18-7-30 20:20

依家啲智能櫃好tricky, 你入完password 後會叫你比貼士,係 ...

Del
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ccli629
|
細細聲講, 好多網購公司如果寄智能柜寄付有折 (SF為咗俾少D commission 腳仔).
即係如果賣家寄付, 變相係賺多少少