頸皮結果同T21結果不同

Wankylwk
|
11w6d 在威記度頸皮0.29,威院話我高風險,但其實我度頸皮前驗過T21,報告一切正常呀(emoji)我應該信邊個好呀?0.29結果真的好高嗎?好擔心(emoji)
musiccisum
|
Wankylwk 發表於 18-7-30 18:43
11w6d 在威記度頸皮0.29,威院話我高風險,但其實我度頸皮前驗過T21,報告一切正常呀(emoji)我應該信邊個好 ...

0.29?
Wankylwk
|
musiccisum 發表於 18-7-30 20:00
0.29?

我見佢個mon 顯示0.29mm
Magicpian
|
你應該係2.9cm...但你做左T21 信T21就得:mother:
tantanania
|
11w6d 在威記度頸皮0.29,威院話我高風險,但其實我度頸皮前驗過T21,報告一切正常呀(emoji)我應該信邊個好 ...

緊係信T21 啦!度頸皮只係統計出嚟嘅結果,T21 抽血先最真!
Wankylwk
|
Magicpian 發表於 18-7-30 21:08
你應該係2.9cm...但你做左T21 信T21就得:mother:

多謝你(emoji)(emoji)
Wankylwk
|
tantanania 發表於 18-7-30 21:43
緊係信T21 啦!度頸皮只係統計出嚟嘅結果,T21 抽血先最真!

多謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Carmen8080
|
我個醫生話驗頸皮已經係好out嘅野黎
Wankylwk
|
Carmen8080 發表於 18-7-30 22:51
我個醫生話驗頸皮已經係好out嘅野黎

我都知應該要信T21,但真係比威記嚇親死(emoji)
freshrose
|
做T21 可以排除左係唐氏,但頸皮厚好多時心臟有問題,建議你book 定個好的結構醫生
Wankylwk
|
freshrose 發表於 18-7-30 23:00
做T21 可以排除左係唐氏,但頸皮厚好多時心臟有問題,建議你book 定個好的結構醫生
...

有無好醫生介紹呀?
freshrose
|
Wankylwk 發表於 18-7-30 23:14
有無好醫生介紹呀?

林勇行
Magicpian
|
Wankylwk 發表於 18-7-30 22:58
我都知應該要信T21,但真係比威記嚇親死(emoji)

Oscar 係計埋年齡等等因素⋯我係屯門做頸皮1.3 因爲高齡所以都 High risk 1/250 !跟住去威爾斯再做多次唐氏,結果low risk !第一次屯醫打黎我都好驚同擔心,但我老公話頸皮厚度理想under 2.5,及見到鼻骨 都應該唔洗咁擔心係唐氏!
Gazettereita
|

我係威記度到bb頸皮2.8
之後比左結構期我照
結構發現有問題
好在發現到,如果唔係出世後可能會冇命
做T21,抽羊水同快速晶片冇問題
所以照結構好重要

sevenbb
|

你應該係2.9cm, 指標係唔過3就為之合格, 雖然你係偏高, 但未fail, 而且T21 報告正常, 唔使擔心呀, 有D mama 3.X 結果都無問題嘅, 放心
Wankylwk
|
Gazettereita 發表於 18-7-31 10:07
我係威記度到bb頸皮2.8
之後比左結構期我照
結構發現有問題

咁最後你bb係咩事呀?
你在威院照完結構仲有無出去再照呀?
Wankylwk
|
sevenbb 發表於 18-7-31 10:33
你應該係2.9cm, 指標係唔過3就為之合格, 雖然你係偏高, 但未fail, 而且T21 報告正常, 唔使擔心呀, 有D mam ...

多謝你(emoji)(emoji)
Bonbonyu
|
回覆 Carmen8080 的帖子

係,好多媽媽都話比佢嚇死
Gazettereita
|
Wankylwk 發表於 18-7-31 13:11
咁最後你bb係咩事呀?
你在威院照完結構仲有無出去再照呀?

心臟病,算嚴重
我冇再出去照
因為問過婦產科醫生
佢話心臟病去番政府跟進會比較好

Wankylwk
|
Gazettereita 發表於 18-7-31 18:45

心臟病,算嚴重

但T21同抽羊水無問題但點解都有心臟病既?唔好意思,因為我唔係好識同埋好擔心(emoji)