點樣先可以叫屯門醫院比我40週前催生

uw9999
|
我本身在健康院做產檢,係咪一定要等到40w6之後先可以叫健康院寫紙入屯門醫院催生?
可唔可以39w就叫健康院/私家醫生寫紙?想早啲卸貨。
謝謝
SAN_KEITA
|
uw9999 發表於 18-7-30 19:10
我本身在健康院做產檢,係咪一定要等到40w6之後先可以叫健康院寫紙入屯門醫院催生?
可唔可以39w就叫健康院/ ...

我都想知有冇得提早催生,我都係39週,好重好聚,想快d卸貨不過我係瑪嘉烈,唔知有冇媽媽知道呢?
EstrellaDamm
|

除非有醫學需要,否則政府醫院唔會提早催生。
freshrose
|
如果你個bb 或者你自身有問題,私家醫生會寫信俾醫院叫早d 催生,無事的話點會俾你早d生,其實生完仲辛苦,好好享受呢d日子仲好過
lingling豬
|
我第二胎試過原本定左第二日催生,已39wks, 但我好想自己作動, 所以做d 大肚唔好可以做的事, 就係坐按摩椅, 夜晚坐完按左全身加手腳, 最重要頸同腳係有催生穴位,所以多按呢兩個位, 結果第二朝七點開始m 痛見紅同陣痛, 跟住即刻入院等生, 我依家陀緊第三胎34wks, 到38 wks 都會照坐按摩椅, 因為好想快d 御貨, 如果你唔怕可以一試, 或上網看看催生穴位按下!
hamsterma
|

我最後都係等到41週先生
小平媽媽
|
可唔可以同佢講7月節,老人家迷信……
我99當年有迷信。
Nbs
|
公家應該會有醫學原因先比你催生,而且唔可能揀日子。如果呢個又話要 39 週,嗰個又話要星期日,呢個又話要擇日,嗰個又話要避開邊個邊個生日等等等等無限個理由,公家咪好唔得閒 ?!
EstrellaDamm
|
小平媽媽 發表於 18-8-1 02:29
我99當年有迷信。

呢個邊成理由?醫院睬你都傻啦。
koalalee88
|
小平媽媽 發表於 18-8-1 02:29
我99當年有迷信。

去私家生啦