35週壓力爆標,情緒低落

Bearbee
|
懷孕35週,中妊娠糖尿,懷孕期間不斷見紅,醫生要求臥床。最近照超聲波,話羊水偏多,bb 肚圍週數又偏大!想點,人陀我陀,為何我要咁多關要過..........咁點算,証明我控制糖尿病差
hohoyin731
|
同感,長期唔可以食想食既野情緒真係好差,仲要控制得咁辛苦都冇成績 好似咁辛苦都係白癈咁,但係我同自己講,如果我冇咁努力咁去控制,bb肚圍可能仲大,最辛苦果關生產都仲未到,加油呀,1齊努力
Bearbee
|
hohoyin731 發表於 18-7-30 19:54
同感,長期唔可以食想食既野情緒真係好差,仲要控制得咁辛苦都冇成績 好似咁辛苦都係白癈咁,但 ...

對,一齊努力,因為已到後期。
營養師話後期仲難控制,所以要更努力。
我而家都唔知點,到時醫院會唔會再幫我地照先決定順產定開刀,你知道嘛?

hohoyin731
|
Bearbee 發表於 18-7-30 19:58

對,一齊努力,因為已到後期。

冇提過會開刀呀,可能我仲早,先岩岩28週
ballee
|
媽媽們加油呀。
今日既付出係值得嘅。。。
Bearbee
|
hohoyin731 發表於 18-7-30 20:01
冇提過會開刀呀,可能我仲早,先岩岩28週

我35週了 —_—
Bearbee
|
ballee 發表於 18-7-30 20:07
媽媽們加油呀。
今日既付出係值得嘅。。。

hamsterma
|
Bearbee 發表於 18-7-30 19:38
懷孕35週,中妊娠糖尿,懷孕期間不斷見紅,醫生要求臥床。最近照超聲波,話羊水偏多,bb 肚圍週數又偏大! ...

我陀嘅期間都好多問題
haha748494
|
你都唔想架,好好配合醫生,加油吖,
luv_miyuko
|
仲有兩週就足月喇,加油
Bearbee
|
luv_miyuko 發表於 18-7-31 15:39
仲有兩週就足月喇,加油

加油(emoji)(emoji)

Bearbee
|
haha748494 發表於 18-7-31 15:28
你都唔想架,好好配合醫生,加油吖,

rose0826
|
我都36週
Bb頭圍大
不中糖尿
加油丫你
Bearbee
|
rose0826 發表於 18-7-31 17:31
我都36週
Bb頭圍大
不中糖尿

已經係唔敢進食咁濟
rose0826
|
Bearbee 發表於 18-7-31 17:33
已經係唔敢進食咁濟

我都唔想轉開刀
親親小孩子
|
Bearbee 發表於 18-7-30 19:38
懷孕35週,中妊娠糖尿,懷孕期間不斷見紅,醫生要求臥床。最近照超聲波,話羊水偏多,bb 肚圍週數又偏大! ...

放鬆啲!我陀b時都中咗妊娠糖尿,每星期要有至少兩日全日餐餐食完兩個鐘拮手指,食多少少都超標,零食同糖都戒哂

我發現如果唔夠瞓,血糖會升得仲勁,所以要瞓多啲!

如果見紅,真係唔好四圍走,瞓多啲床,放鬆心情,食多啲冇咁易升血糖嘅嘢,例如菜、高纖食物,唔食得甜可以用香料薑蔥蒜調味香口啲

Bearbee
|
親親小孩子 發表於 18-7-31 18:17
放鬆啲!我陀b時都中咗妊娠糖尿,每星期要有至少兩日全日餐餐食完兩個鐘拮手指,食多少少都超標,零食同糖 ...

但請問你是否控制得很好,到後期都無話羊水多既情況發生啊?我而家35週已經比醫生話bb 都足磅同大隻
親親小孩子
|
Bearbee 發表於 18-7-31 18:19
但請問你是否控制得很好,到後期都無話羊水多既情況發生啊?我而家35週已經比醫生話bb 都足磅同大隻:ayawn ...

我係介乎就超標咁囉,到36周時話bb頭圍已經去到40周,又話佢未調頭,要我37周入院推肚,仲講到如果推唔成功隨時立即開刀,嚇死我,好在最後入到去醫院一照就話調咗頭,最後我38+1穿胎水順產,bb都只係得5磅半,個頭都唔係真係咁大

Bearbee
|
親親小孩子 發表於 18-7-31 18:48
我係介乎就超標咁囉,到36周時話bb頭圍已經去到40周,又話佢未調頭,要我37周入院推肚,仲講到如果推唔成 ...

我而家35週,私家醫生已經話bb 有6磅,你話我係咪應該要擔心,又話肚圍大
親親小孩子
|
Bearbee 發表於 18-7-31 18:54
我而家35週,私家醫生已經話bb 有6磅,你話我係咪應該要擔心,又話肚圍大
...

如果下周再度又話再大隻咗,醫生可能會話要提早催生或開刀。而家催生同開刀都好普遍,唔好咁擔心,妳擔心反而影響血糖呢