孕媽媽濕疹!十級痕!

clala
|
我依家7w,成身爆晒濕疹,又唔敢搽藥膏
有冇媽媽都有咁嘅情況?
有d乜野解決方法?
就黎痕到爛肉喇.....
little_baby's
|
clala 發表於 18-7-30 20:04
有冇媽媽都有咁嘅情況?
有d乜野解決方法?

我一有就有濕疹呀!我過去一星期完全訓唔到
kevama
|
我去到33w 爆濕疹,忍左兩日頂唔順,最後都去左睇醫生。有俾藥食同搽,搽左兩日好番了。

真係唔好忍,你忍住唔會自己好番,又訓得差仲對bb唔好。
我要做媽媽
|
你頂唔順都係搵醫生喇!真係唔得就要搽小小藥吖
菩提子
|
有冇媽媽都有咁嘅情況?
有d乜野解決方法?

初期同你一樣,成晚睡不好。最後睇醫生,開左有類固醇的外用藥搽。搽左,好左好多。
redshoes
|
有冇媽媽都有咁嘅情況?
有d乜野解決方法?

試下去睇中醫
yin媽
|
有冇媽媽都有咁嘅情況?
有d乜野解決方法?

試下用死海鹽 真正掂 之前蘋果日報都報導過有個女仔 有廿幾年濕疹 去咗浸死海 返嚟用死海鹽產品 而家治瘉 其他皮膚問題都解決到 我本身有玫瑰痤瘡同主婦手 用咗一排情況有改善
clala
|
little_baby's 發表於 18-7-30 20:13
我一有就有濕疹呀!我過去一星期完全訓唔到

我都係成晚痕醒
clala
|
菩提子 發表於 18-7-30 23:03
初期同你一樣,成晚睡不好。最後睇醫生,開左有類固醇的外用藥搽。搽左,好左好多。
...

我就係唔想搽藥膏呀 濕疹藥膏通常都有類固醇
clala
|
yin媽 發表於 18-7-31 04:54
試下用死海鹽 真正掂 之前蘋果日報都報導過有個女仔 有廿幾年濕疹 去咗浸死海 返嚟用死海鹽產品 而家治瘉 ...

請問邊度有得賣?
我之前都只係用椰子油潤住
little_baby's
|
clala 發表於 18-7-31 08:27
我就係唔想搽藥膏呀 濕疹藥膏通常都有類固醇

我嚴重到雙腳,雙手,開始肚位
岩岩睇左中醫,食左幾日藥開始好轉
我已經幾晚坐天光訓唔到
yin媽
|
clala 發表於 18-7-31 08:32
請問邊度有得賣?
我之前都只係用椰子油潤住

FB搵:DEAD SEA MOR 死海護膚專門店
入面有地址
你要有心理準備 開頭用"嗱"到喊
不過好快止痕
你去到D店員好好 會教你點用
不過報導去咗後 好多人去買 死海鹽買到冇貨
我買咗之後 不停留意死海鹽既資料 對濕疹真係得
http://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20180709/601006
(emoji)(emoji)呢段係果濕疹女仕報道
希望幫到你
kwongwwm
|
試下用金銀花煲水沫身,我本身未有bb之前都有濕疹,有左之後唔敢再用類固醇,都係用金銀花水,每日用三次,止到痕
clala
|
yin媽 發表於 18-7-31 10:11
FB搵:DEAD SEA MOR 死海護膚專門店
入面有地址
你要有心理準備 開頭用"嗱"到喊

謝謝你
clala
|
kwongwwm 發表於 18-7-31 10:54
試下用金銀花煲水沫身,我本身未有bb之前都有濕疹,有左之後唔敢再用類固醇,都係用金銀花水,每日用三次, ...

謝謝你
haha748494
|
天氣熱,點樣忍受到,最好睇醫生,快D抹藥。
puppydingo
|
睇皮膚科醫生。可以搽嘢。
我4周爆倒13周,34周再爆。
一路keep 住睇醫生control住