依家啲迪士尼英語書賣成六萬蚊一套架?

wonderful506
|
睇電視先知,原來咁貴
water_ma
|
唔同配套
仲有唔同價錢
wawaliluk
|
wonderful506 發表於 18-7-30 21:31
睇電視先知,原來咁貴

16年前也要$4x,xxx

Supertalkative
|
頂唔順呢類阿媽上晒腦咁!個個都當自己育兒專家,仲要個個都要做KOL,開個page 長篇大論育兒記
tsung
|
唔值
twinsjoycewong
|
唔系6萬喎,好似系8萬了
lover_cat
|
如果有錢,無所謂啦~
happybebebe
|
廿年前二萬
|
twinsjoycewong 發表於 18-7-30 21:40
唔系6萬喎,好似系8萬了

我請個NET $300一個鐘都有排未用晒8萬
|
wonderful506 發表於 18-7-30 21:43

Net 300 咁平?
sambb
|
其實唔值
cholewong29
|
而家8萬了
Angel_Rose
|
問心,如果果套咁貴嘅教材,好似劇中咁痴到便便,大家會比心機洗定掉左去呢
|
19841984 發表於 18-7-30 21:45
Net 300 咁平?

大約
|
Angel_Rose 發表於 18-7-30 21:55
問心,如果果套咁貴嘅教材,好似劇中咁痴到便便,大家會比心機洗定掉左去呢

好似掉左個H袋咁
鳳梨
|
wonderful506 發表於 18-7-30 21:43

大家吾同作用。教長未必須要用咁貴教材。但書本係好有用,當年我係星架坡只買書及影碟。得閒就放比小朋友睇。而書本就初初伴讀,跟住小朋友就自自然然有時間就睇。
|
cholewong29 發表於 18-7-30 21:51
而家8萬了

8萬仲有無人會買
月見草
|
我仔一、兩歲時好似$48000
1998Ruby1998
|
認真,一個 $400/小時 NET,一日上 2 小時,連續上 3 個月,都未夠 8 萬。

未必真係需要呢套野,我識其中一個小妹妹買 Usborne (睇左 3 set 左右),堂堂 1 小時我同佢一齊閱讀、串字,由認唔到字到讀到圖書(1 個暑假),到今年已經考到唔少直私同叩門幾間一線 offer。另兩個 K1 睇 Oxford Reading Tree,伴讀一個半月已經認到唔少 sight words。

幾乎可以話任何英文書都可以做到呢個效果,只要家長花時間日日同小朋友認字串字、伴讀。
Ashleycorina
|
wonderful506 發表於 18-7-30 23:07
8萬仲有無人會買

我記得1x年前有同事買左,佢話$5xK,好記得佢話佢人工都無$50k,好貴,要分期。
但佢好似撞邪咁,不斷叫人買,話全球最好,我當時未結婚都叫我記住買套
jpwy    發表於 18-7-31 22:07