一個令我充滿回憶的品牌- REGENE

yuyu520hk
|
話說10幾年前(仲選緊書)我好瘋狂買Regene 既野黎用!個時覺得好好用,就算唔食lunch 都要買佢啲面膜!

點知10幾年轉眼過去,我已經完全遺忘左呢個品牌。今日去完銅鑼灣植睫毛,無意發現我讀書時期好鐘意的regene 原來仲有!

純粹為咗懷緬過去讀書時期的情懷,我就fing左$702 買上大推野!唔知點解我好興奮!可以我一直以爲佢執左笠,無啦啦見返好開心。

其實我已經用緊一啲貴婦品牌,明知呢推野應該可能會麻麻地,但見到呢個品牌令我充滿回憶。

PS: 面膜$100/12片 , 呢個我覺得粗用都底。

妳們又有邊啲令你充滿回憶既品牌呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
babybabywanted
|
yuyu520hk 發表於 18-7-30 21:51
話說10幾年前(仲選緊書)我好瘋狂買Regene 既野黎用!個時覺得好好用,就算唔食lunch 都要買佢啲面膜!

...

我尋日係屯門都見到!同你一樣,好驚訝~
|
yuyu520hk 發表於 18-7-30 21:51

...

連包裝都無變過!
kkarman
|
諗起擦子膠
fst931
|
邊度有得買??
yuyu520hk
|
回覆 babybabywanted 的帖子

係呀! 真係舊時回憶返哂黎!
yuyu520hk
|
回覆 fst931 的帖子

銅鑼灣電業城8樓
Seilunica
|
歌婷,有色防曬,用咗十幾支
yuyu520hk
|
Seilunica 發表於 18-7-30 23:40
歌婷,有色防曬,用咗十幾支

嘩~呢個我都記得,梁詠琪~
|
yuyu520hk 發表於 18-7-30 23:57
嘩~呢個我都記得,梁詠琪~

我都記得喎~ 睇黎大家同年代~
gg_candy
|
呢個牌子既野, 以前成日用架.
特別係MASK, 一次過買好多.
mariefish
|
我都遺忘左有呢個牌子,有用過面膜,印象中都幾保濕
yuyu520hk
|
gg_candy 發表於 18-7-31 09:43
呢個牌子既野, 以前成日用架.
特別係MASK, 一次過買好多.

我仲記得以前twins 賣廣告個忌廉面膜,用呀媽比零用錢拎去買
yuyu520hk
|
babybabywanted 發表於 18-7-31 00:03
我都記得喎~ 睇黎大家同年代~

時間過得太快了
yuyu520hk
|
mariefish 發表於 18-7-31 09:53
我都遺忘左有呢個牌子,有用過面膜,印象中都幾保濕

琴日同個BA傾,其實佢地一直無執笠架!只係銷售點比較遠,我唔知道仲有咋。

佢地一開始marketing 做得幾好,可惜越做越差!
mariefish
|
yuyu520hk 發表於 18-7-31 09:58
琴日同個BA傾,其實佢地一直無執笠架!只係銷售點比較遠,我唔知道仲有咋。

佢地一開始marketing 做得幾 ...

剛諗起件趣事,佢好耐以前係萬X擺賣,經常有二百零蚊set好抵,點知有次包裝上話登記拎唔知咩試用裝,打去問客服話要保留萬X單據,但包裝上係完全冇寫,而我又掉左張單,果個客服態度唔係幾好,我激鬼氣就冇再買了
凍奶茶少奶
|
後生時覺得佢好好用
yuyu520hk
|
係, 以前覺得好好用架!! 一出新野就沖去買!
好記得以前成日同同學齊齊SHARE買面膜

tingting2200
|
我曾經都係呢個品牌,歌婷fans,可惜歌婷一早退出香港市場

睇左你呢個Post,即刻上網search下,原來真係仲有wor

happymimi2012
|
早幾日見到屯門仲有分店真係好驚喜,唔知點解越賣越平,可惜我屋企有大量護膚品未用完,否則都會入去掃下