孕後期 m痛

luv__hccc
|
好似m痛咁,但唔係宮縮,唔係陣痛,有無媽媽都係咁?
haha748494
|
會唔會系BB胎動,踢到痛。
ipcs
|
luv__hccc 發表於 18-7-30 23:21

孕後期係咁好正常,果d叫假宮縮,有時改變姿勢,瞓下覺又會消失左,因為身體會準備BB出世,不過你都要留意幾時會有規律陣痛,一有規律陣痛而且少過10分鐘一次就最好入院。
luv__hccc
|
ipcs 發表於 18-7-31 15:27
孕後期係咁好正常,果d叫假宮縮,有時改變姿勢,瞓下覺又會消失左,因為身體會準備BB出世,不過你都要留意 ...

咁唔知一黎會唔會係陣痛先,你都會咁?但係我先32w
luv__hccc
|
haha748494 發表於 18-7-31 15:10
會唔會系BB胎動,踢到痛。

唔係,係真係好似m痛咁,不過無規律,應該唔係個個都係咁
BabyCiu
|
我會有時M痛。醫生話唔係有規律嘅痛都正常,子宮每日都在變大中
ipcs
|
luv__hccc 發表於 18-7-31 15:33
咁唔知一黎會唔會係陣痛先,你都會咁?但係我先32w

你有無留意我之前分享第二胎生產經歷?我就係三十幾週開始間中有M痛,39週1果朝突然有7至8分鐘一次陣痛,完全無見紅穿水,但威院醫生臨尾近預產期的產檢都提我只要有規律陣痛都要入院,我見有規律陣痛就決定入左院先,9小時內生左BB。
luv__hccc
|
ipcs 發表於 18-7-31 15:43
你有無留意我之前分享第二胎生產經歷?我就係三十幾週開始間中有M痛,39週1果朝突然有7至8分鐘一次陣痛,完 ...

我有睇到,你話第二胎感覺比第一胎痛,因為陣痛,但係你本身身體無咩事嗎?我宮頸短加上有妊娠糖尿,所以會驚bb快出黎,我而加驚過第一胎,今日先32w3
luv__hccc
|
BabyCiu 發表於 18-7-31 15:34
我會有時M痛。醫生話唔係有規律嘅痛都正常,子宮每日都在變大中

你幾多w?
ipcs
|
luv__hccc 發表於 18-7-31 16:05
我有睇到,你話第二胎感覺比第一胎痛,因為陣痛,但係你本身身體無咩事嗎?我宮頸短加上有妊娠糖尿,所以 ...

我都有妊娠糖尿,但無發現其他問題。
luv__hccc
|
ipcs 發表於 18-7-31 16:09
我都有妊娠糖尿,但無發現其他問題。

你bb出世時都有7.8lb,會唔會好難push?我第一胎出世先5lb,我估我呢個b已經有5lb,有時係驚妊娠糖尿影響佢咁大
ipcs
|
luv__hccc 發表於 18-7-31 16:13
你bb出世時都有7.8lb,會唔會好難push?我第一胎出世先5lb,我估我呢個b已經有5lb,有時係驚妊娠糖尿影響佢 ...

係難生過大仔(6磅半)好多呀!好似痾極都出唔到嚟咁
trinket
|
我都係咁,夜晚轉身同去廁所就仲痛啲,我見啲台灣網友話應該係恥骨痛,我都唔識分
luv__hccc
|
ipcs 發表於 18-7-31 16:31
係難生過大仔(6磅半)好多呀!好似痾極都出唔到嚟咁

咁我真係要好好控制飲食先得,順產唔到變食全餐就慘
luv__hccc
|
trinket 發表於 18-7-31 17:32
我都係咁,夜晚轉身同去廁所就仲痛啲,我見啲台灣網友話應該係恥骨痛,我都唔識分
...

我唔係咩係恥骨痛,不過同m痛一樣,你幾多w?
rose0826
|
最近感覺到
我36丫
miko0702
|

我都係吖,有時突然間M痛既感覺,超驚會早產……每次一痛就會好擔心
yankiyan
|
我間唔中都有
一痛就痛大半日
問過醫生好多次
都話唔係陣痛個種就無事
hamsterma
|

會唔會係踢到你邊度先會咁
luv__hccc
|
唔知大家會唔會覺得呢種感覺似就生?好似陣痛咁