剝完牙今晚應該無得瞓

clc_ivy
|
6點幾剝完牙,麻醉藥11點幾先開始散,我好眼瞓但係開始覺得好痛,加上仲要喉嚨痛,今晚應該無得好瞓
wcpcelia    發表於 18-8-2 16:24
森永牛乳
|
clc_ivy 發表於 18-7-31 00:15
6點幾剝完牙,麻醉藥11點幾先開始散,我好眼瞓但係開始覺得好痛,加上仲要喉嚨痛,今晚應該無得好瞓:pity ...

食止痛药
keikeicat
|
剝咗智慧齒n年,嗰種痛到頭都爆嘅攞命痛仲記得!
JD930
|
clc_ivy 發表於 18-7-31 00:15
6點幾剝完牙,麻醉藥11點幾先開始散,我好眼瞓但係開始覺得好痛,加上仲要喉嚨痛,今晚應該無得好瞓:pity ...

希望快快好返
Lihoma
|

醫生無開止痛藥俾你? 麻醉藥散之前,應該要食定止痛藥
bibi2013
|
我剝過4隻智慧牙,都唔駛食止痛藥。如果你覺得痛就食粒啦!最緊要留意有冇繼續流血。
日本成
|
我果陣箍牙,剝牙左上左下 右上右下咁分兩次剝,醫生話要麻醉藥差不多散之前食止痛藥

仲記得剝完第二朝起身個枕頭有好多血水
moon1006
|
甘我好好彩,上次剝隻智慧齒,個e生好快手,一兩分鐘搞掂,之後终於有得訓返好,藥都冇食過,之前果晚蛀咗牙痛到冇得訓
Panda366
|
敷冰la,又可以消腫
CC雪
|
我琴晚8點剝咗一粒,由打麻醉藥到剝完五分鐘唔冼,好驚琴晚會冇覺好訓,麻醉藥過後完全冇痛感覺似食完嘢有D塞住牙,好想用牙簽撩下
呀紫CANDY
|
CC雪 發表於 18-7-31 03:09
我琴晚8點剝咗一粒,由打麻醉藥到剝完五分鐘唔冼,好驚琴晚會冇覺好訓,麻醉藥過後完全冇痛感覺似食 ...

咁好E生邊度搵?can u pm me?thx u so much!我有兩隻一直驚C冇搞!
Sunday12
|
moon1006 發表於 18-7-31 02:17
甘我好好彩,上次剝隻智慧齒,個e生好快手,一兩分鐘搞掂,之後终於有得訓返好,藥都冇食過,之前果晚蛀咗 ...

請問邊位醫生
sharonhwyc
|
4月尾同6月中分別剝過2隻,
第2隻痛好多,而家仲有輕微感覺,
當時係3個鐘食一次止痛藥,
一日食足8粒,食左2,3日先好d,
食飯前1小時要食定,
記得要敷冰袋,
我當時剝完塊面有瘀青,
所以搽埋祛瘀膏,會好得快d~
moon1006
|
Sunday12 發表於 18-7-31 03:45
請問邊位醫生

我在屯門龍門居既男牙e剝既,唔記得咩名,可能我隻牙冇打横生,所以易剝D
Zoesk2
|
我分4次剝4隻智慧齒,唔同醫生,好好彩全部都好易剝,剝完完全唔痛,唔駛食止痛藥.
Poyau
|
祝早日康復
tsung
|
Panda366 發表於 18-7-31 02:45
敷冰la,又可以消腫

喺!冰敷+食止痛消炎藥
clc_ivy
|
琴晚散咗麻醉藥之後我有食止痛藥呀,好彩痛住都瞓到,今日起身已經唔痛
Angelice-BeBe
|
我上星期脱完,麻醉藥過後,一d痛都無,只係傷口仲有d血,瞓醒覺,都無咩事,只係感覺有d唔自然。
pancake0512
|
clc_ivy 發表於 18-7-31 16:46
琴晚散咗麻醉藥之後我有食止痛藥呀,好彩痛住都瞓到,今日起身已經唔痛 ...

牙醫開普通止痛藥? 我剝牙牙醫開特別勁既止痛藥 一粒24小時有效 完全唔痛