如果有得揀寧願自己係獨生子女or多兄弟姊妹?

hellomiki
|
我會揀獨自,因覺得人多就複雜,多問題煩,雖然各有利弊,但,我寧願自己係獨女,煩少好多嘢 比較,計較,是非....太多問題,人多是非就更多,有時唔想去想,盡量做好自己本份,原來都是吃力不討好,變了老馮 ,還要比人單單打打,以前關係好,唔代表永久,有時眼見好多人,同朋友仲friend過自己兄弟姊妹
zola
|
我會簡有一個兄弟姊妹。唔想得自己或多兄弟姊妹。
我愛Corina
|
想有個亞哥或者家姐,這亞哥要似我某表哥咁,家姐要似佢老婆咁。

如果其他負累的,唔想要。
VCBB小天使
|
hellomiki 發表於 18-7-31 00:56
我會揀獨自,因覺得人多就複雜,多問題煩,雖然各有利弊,但,我寧願自己係獨女,煩少好多嘢 比較 ...

如果可以,我會兄弟姐妹各一個。
hellomiki
|
我愛Corina 發表於 18-7-31 01:08
想有個亞哥或者家姐,這亞哥要似我某表哥咁,家姐要似佢老婆咁。

如果其他負累的,唔想要。

你本身係獨生?
我愛Corina
|
hellomiki 發表於 18-7-30 17:09
你本身係獨生?

係呀
chujai127
|
我會想要哥哥
現實同家姐感情唔好 感覺哥哥會無禁計較
emimi
|
揀多次我都會揀返我姐做我姐,我中意被照顧唔中意照顧人
花生油子
|
我想有呀哥
anpanmenbaby
|
有得揀我叫亞媽生兩個好啦,太多兄弟姐妹好煩。。。
好似我對下個妹同細佬,兩個都激到我媽死死下,已經成年出來工作,但月光族,要我媽養返轉頭,我媽教唔掂又要我出聲教佢地,真係成日為呢兩個人搞到我心情都差埋。
藍尾巴
|
我只要其中一個家姐得唔得 現有兩件癈人
kwan_0128
|
獨生
JD930
|
我會揀獨自,因覺得人多就複雜,多問題煩,雖然各有利弊,但,我寧願自己係獨女,煩少好多嘢 比較 ...

我係獨生女,又冇話好定唔好嘅因為有好多表兄弟姐妹大家都好close
stkyo
|
我希望係獨生,我大佬係累街坊一名,係街頭見到佢係街尾要立即掉頭走個隻,我家姐係一個非常計較嘅人
忌廉寶寶
|

獨生,但現實係有三個
hellomiki
|
stkyo 發表於 18-7-31 02:54
我希望係獨生,我大佬係累街坊一名,係街頭見到佢係街尾要立即掉頭走個隻,我家姐係一個非常計較嘅人:igive ...

same..有d似你,我細佬累家人,妹又是超級計較又小氣的人,當左自己公主,要人人就晒佢,成日發脾氣 又鐘意踩低人抬高自己,對父母,得我一個理,有時覺得如我係獨女仲好,煩少好多嘢!
Vinymqq
|
我鐘意多兄弟姐妹有咩事都可以商量,童年又開心,咩都可以一齊玩!
靚靚老婆
|
兄弟姐妹一個夠,太多好煩
bosch
|
有兄弟姊妹
sandwich
|
兄妹各一/姐弟各一/姐妹各一,唔要只有兄弟