夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

前兩日,老公同我講有單工程要返夜,第二朝7-8點先返黎。(一連開兩晚夜,件事係發生係第二晚)距話個晚要同同事食飯,之後直接開工。但平時距做嘢唔會set頭,有著新鞋。。感覺距好似見個好重要嘅人。。

個晚我Send過幾個message比俾距,但距電話好似無信號,打電話又唔通。。。個心唔舒服咗成晚。。。

第二朝,距返黎訓覺嘅時候,我偷看個電話。發現距琴晚原來約咗一個女人係深圳食飯,但信息只係好不同嘅對話,話約係邊度等。。。只係。。。最後一句:訓醒唔見你🙁

我睇完之後手都震埋,即刻打俾距公司個同事問距係咪有工程返夜,距話係。。。跟住我直接走去問距係咪背叛我。。。距即刻彈起身,好緊張咁睇電話。。。然後解釋話只係約舊朋友食飯傾計,之後個女性朋友話不如一齊dup骨,距dup完就即刻返香港做嘢。距當時好擔心,話其實個朝返黎已經想同我講,但見到我又講唔出。。。距個刻都即刻打俾個女人 同我解釋距地無夜發生,係好普通嘅朋友。。。距仲想叫距即刻黎我地屋企當面同我講清楚, 但個女講完距地無嘢,就block咗距。。。

當日約咗我同距嘅屋企人飲茶,距都同距地講呢件事,話對唔住距向我講大話,但絕對無做出軌嘅事。。。同埋應承我以後唔會再咁做。。。

距本身係個好好嘅爸爸同老公,以前我百份百信任距,但呢件事令我覺得同距開始有啲距離。。。。。。到底我應該點做好?

多謝你地睇曬篇嘢。

珍珠宮

你要為自己打算

大宅

好媽媽勳章

出唔出軌系睇有冇機會。你老公已經行出第一步,如果心冇鬼既話點解唔事前講而係事發後先講?事發後講咩都得。唔好以為好爸爸好好先生就唔會係壞人,如果佢份工太彈性既話好多時要靠佢自己有幾紀律。唔係想嚇你,女人始終要學識保護自己唔好太相信男人。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

唔係嚇你,你見好多呢度嘅post , 大把所謂好老公好爸爸,出面都有女人。
你自己都講你老公又set 頭,又新鞋,係咪早有預謀?再講咩‘起身唔見你’?
你老公係咪背叛你,我諗你心中有數,自己諗清楚,或者比個觀察期,冷靜下

複式洋房

人誰無過 佢都已認錯

不原諒的話可以點做?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

人地點講都好
信吾信比吾比機會係你決定

瑪瑙宮

好多好老公好爸爸都有女人,又set 頭又新鞋,返工前上左深圳先,佢都安排得好周密,你冇返工就揾野做,将耒有咩变化5知,5好粒六咁靠男人。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你老公早有預謀,
而「瞓醒唔見你」可以係上完床,
亦可以真係揼完骨,
問題係佢呃你,
佢和個女人就算真係普通朋友,但可以親密到過夜?
而呢個女人block得佢就明顯身有屎,
現在好多姣婆在交友網站揾男人,
而你老公似係新手,
可能未成功已被你發現,
但佢已經有呢個心,
平時有冇疏忽夫妻生活?
先cap低條女資料,
再搵下佢地點搭上,
摷下Wechat 和網上討論區,
叫你C6去驗性病和掌握返經濟大權,
有需要就見埋婚姻輔導,
然後再觀察。

洋房

感謝大家建議,我知道應該點做了。

大宅

回覆樓主

唉... 佢已經出軌/背叛你就肯定係㗎喇,但原唔原諒、之後你哋點,真係要睇自己

琥珀宮

SORRY,我唔信佢哋無嘢,可能係舊相好,可能係一次性CHICKEN,反正...唔覺只係普通朋友囉

男爵府

回覆樓主:

瞓醒唔見你--呢句說話已經想像到佢地關係非比尋常;set頭著新鞋亦睇得出你老公好重視呢個約會;個女人講完冇野就封鎖你老公,令人覺得此地無銀。點都好,希望佢對個女人只係新鮮感,唔好再犯。

別墅

回覆樓主

如果佢一開始就同你講,約左位舊女性朋友聚聚,夜晚可能唔反,你會批准嗎

男爵府

「瞓醒唔見你」係有啲問題,不過最有問題係個女人BLOCK咗佢,可能係約會,唔知佢有冇同人講佢已婚,又或者純粹床友,個女人已經有心理準備,所以一黃咗就散水心態

別墅

回覆樓主

為左另一個女人專登去深圳食飯直落,為左另一個女人專登要講大話。
咁個女人會係舊朋友咩?

大宅

如果你老公同你預先講, 佢要去琛圳同個舊女同事食飯, 你會唔會比佢去.

大宅

Sandra888 發表於 18-7-31 05:29
前兩日,老公同我講有單工程要返夜,第二朝7-8點先返黎。(一連開兩晚夜,件事係發生係第二晚)距話個晚要 ...
係你老公BLOCK左佢, 定係個女人BLOCK左你老公

子爵府

回覆樓主

陪署晒set 頭著新鞋,有冇嘢真係心中有數。可能係chicken 或sp, 講明只係尋歡,佢又係新手,咪咁大膽call 埋個女人上嚟解釋lor... 樓主打算點啊?就算今次原諒,我非常明白只要有一次破壞誠信,你將來都好難全心信佢。真心唔明,明明係個男人不忠,但唔開心同提心吊膽一世嘅就係女人承受晒我齊,好唔公平呀!~

大宅

Sandra888 發表於 18-7-31 13:43
感謝大家建議,我知道應該點做了。

佢果日除左係新衫,set 頭之外,條under 有無換新或特別?

子爵府

Sandra888 發表於 18-7-31 05:29
前兩日,老公同我講有單工程要返夜,第二朝7-8點先返黎。(一連開兩晚夜,件事係發生係第二晚)距話個晚要 ...

誠信破產了,這已經不是應否原諒問題,而是你丈夫很有計劃地騙你,我想無論他是否真有實質出軌,你內心已經如驚弓之鳥,他往後的一切都只會令你擔心和難過。男人如還想要這個家他絕不會承認出軌,除非是現場捉姦斷正。

應否原諒不用問別人,因為你才是真正和他相處的人,他是否真的明白這樣做傷害了你有多深?是否明白要重建彼此的信任有多難?

你應冷靜看看他會做甚麼去修補關係?他會去做甚麼令你可以再信他?不妨細心觀察他,其實世上真沒有可以永遠守住的秘密,無論多精密的欺騙都會有真相暴露的一天。關鍵永遠在於他失足後是否有心回頭?當然你自己也要想想究竟還可做甚麼修補已淡下來的感情?是否對他的關心少了?是否已經很久沒有兩人拍拖?
mc <()>

首頁

尾頁

跳至